Europeu

Lamas catapulta Espanya

Hoquei sobre patins. El de Súria va reduir la il·lusió dels francesos amb dos gols en dos minuts amb 2-2. El conjunt d’Alejandro Domínguez es juga avui el títol europeu contra Portugal

ESPANYA 8 FRANÇA 2

ESPANYA:Fernández, Lamas, Bargalló, Alabart i Adroher –equip inicial–; Font, Casanovas i Roca.FRANÇA:Correia, Bruno di Benedetto, Roberto di Benedetto, Le Roux i Carlo di Benedetto –equip inicial–; Herman i Le Barre.GOLS:1-0 (17’) Roca. 1-1 (23’) Carlo di Benedetto, 1-2 (26’) Roberto di Benedetto. 2-2 (29’) Font. 3-2 (36’) Lamas. 4-2 (38’) Lamas. 5-2 (45’) Alabart, de falta directa. 6-2 (47’) Bargalló, de penal. 7-2 (48’) Roca. 8-2 (49’) Bargalló.ÀRBITRES:Rui Torres i Joaquim Pinto (POR). Blava a Lamas i Font i a Le Roux i Bruno di Benedetto.FALTES:16 d’Espanya i 17 de França.

Quarts de final

Alemanya - França

2-5

Andorra - Itàlia

2-6

Suïssa - Espanya

2-10

Anglaterra - Portugal

4-12

Semifinals

Espanya - França

8 - 2

Portugal - Itàlia

4 - 2

3r i 4t llocs (avui)

França - Itàlia

17 h

Final (avui)

Espanya - Portugal

19.30 h

La selecció espanyola va estirar ahir de galons i va derrotar la incòmoda França en la semifinal de l’europeu en un partit entremaliat en què els dos gols seguits d’Edu Lamas en el segon temps amb 2-2 van ser fonamentals. L’equip d’Alejandro Domínguez jugarà avui la final contra Portugal en la repetició del duel decisiu del darrer mundial. Els lusitans van vèncer Itàlia per 4-2.

Espanya va proposar un ritme vertiginós per rendibilitzar la seva major rotació i va pressionar molt amunt. L’efecte immediat va ser el desconcert a les files rivals i ocasions prou bones, fins i tot un gol anul·lat per bola alta a Adroher. El porter francès Correia, però, va mostrar les seves credencials. A l’hoquei excessivament directe dels locals li va faltar maduració al davant per distreure la defensa francesa, que es va assentar. El conjunt de Fabien Savreux es va agafar confiances i també va generar perill amb arribades ràpides en contraatacs capitalitzats per l’omnipresent Carlo di Benedetto, que tan aviat era dins del quadre com es reconvertia en el catalitzador de les transicions. Font, molt hàbil en el joc interior, va ser objecte de penal (12’), però Casanovas el va tirar a fora. Le Roux, en una acció evitable, va travar per darrere un rival i els àrbitres li van mostrar la blava (17’). Adroher va llançar la directa i Correia la va rebutjar. Pero Roca, elèctric, va rematar la bola morta (1-0). Carlo di Benedetto va empatar engaltant el rebuig del travesser en una directa arran de la desena falta d’equip d’Espanya (1-1). Tot just arrencar el segon temps, una pèrdua va provocar el contraatac de Roberto di Benedetto, que va avançar el seu equip en una gran acció personal (1-2) que va situar el conjunt d’Alejandro Domínguez en una situació anímica compromesa. Els amfitrions van agafar aire quan França va cometre la desena falta. Font va topar d’entrada amb Correia però ell mateix va recollir el rebuig en la directa i va empatar en un moment especialment sensible (2-2). I va ser llavors quan va entrar en escena el jugador de Súria Edu Lamas (Liceo), sempre expeditiu i bàsic en defensa que ahir va exhibir també la seva capacitat ofensiva. Primer amb un tret exterior (3-2) i tot seguit entrant fins a la cuina i dinamitant definitivament el partit (4-2). Adroher i Alabart, en la mateixa acció, van estavellar la bola al pal. França va tenir l’oportunitat de reenganxar-se el partit amb una directa –15a falta– a 6:08 del final, però Fernández li va guanyar la partida a Carlo di Benedetto. França va cometre la quinzena falta i en la mateixa acció Lamas va deixar anar el braç innecessàriament contra Bruno di Benedetto i va veure la blava. Alabart va fer el 5-2 en la directa i Espanya va quedar en inferioritat, però el partit ja estava decidit. Tot seguit va ser França la que va quedar en inferioritat. Els de Domínguez van fer tres gols més, un de penal, aprofitant el desencís dels gals.

Triomf d’Andorra

Andorra va derrotar per 2-8 Anglaterra i avui s’enfrontarà a Suïssa pel cinquè lloc. Els gols els van fer Gerard Miquel (3), Adrià Antequera (3) i Oriol Antequera (2).

L’Sporting s’endú Raül Marín

Tal com estava anunciat, l’Sporting, el vigent campió de la lliga portuguesa, ha fet efectiva la clàusula de rescissió del reusenc Raül Marín (Reus), que engreixa encara més la nòmina de figures dels lusitans, que van a totes per guanyar la lliga europea. Marín, que ahir no va jugar, serà el tercer català de l’equip, que compta amb Gil i Font. L’any passat l’Sporting ja es va endur a mig estiu el jugador del Reus Platero.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)