Europeu

Espanya es jugarà el títol demà contra Portugal

Hoquei sobre patins. El conjunt de Ricard Ares, amb set catalanes, goleja Anglaterra i acumula quatre triomfs en quatre partits de l’europeu

ANGLATERRA 0 ESPANYa 20

ANGLATERRA:King, Ford, McCarthy, Todd i Kneeshaw -inicial-; Finch, Johns, Courtenay-Barrow i Parfitt (ps).ESPANYA:Ferrer, Lee (3), Casaramona (5), Marta González (1) i Busquets (2) -equip inicial-; Puigdueta (2), Barcons (1), Díez (4) i Sara González (2).MITJA PART:0-13.ÀRBITRES:D. Loewe i J. Thibaud.FALTES:4 d’Anglaterra i 3 d’Espanya.

La selecció espanyola femenina, amb set jugadores catalanes, va apallissar ahir Anglaterra com era de preveure per un escandalós 0-20 –0-13 a la mitja part–i va sumar el quart triomf en quatre partits en l’europeu que es juga a Mealhada (Portugal). Anglaterra va jugar ahir la seva jornada doble i va carregar prou fort, ja que al matí Itàlia ja li havia endossat un 1-7. Les transalpines es jugaran avui contra França la medalla de bronze.

El partit d’ahir va ser el típic entre dues realitats de joc ben diferents, entre dos mons. Quan no s’havien jugat ni tres minuts, el conjunt de Ricard Ares ja dominava per 0-3. Anna Casaramona, amb 5 gols, va ser la màxima golejadora del partit, seguida de Maria Díez (4). L’equip va marcar tres dels quatre penals que va llançar.

El sistema de competició

El triomf previsible d’ahir permetrà al conjunt de Ricard Ares lluitar demà (22h) pel títol contra Portugal en el partit decisiu del campionat. Abans, però, la selecció espanyola jugarà avui el darrer tràmit contra Alemanya, conjunt que fins ara s’ha mostrat com un dels més febles de la competició, que té el format de lliga regular amb set equips i en què ja s’havia previst que l’últim partit fos el Portugal-Espanya perquè la previsió apuntava que podria ser el duel que decidís el títol. Si tant Espanya com Portugal arribessin al darrer partit amb cinc partits guanyats i empatessin, s’hauria de recórrer a la famosa diferència de gols global per determinar el campió, fet que estimula intentar golejar el màxim possible els rivals.