Europeu

“Seran clau la concentració i la qüestió emocional”

Hoquei sobre patins. El seleccionador Ricard Ares diu que els 1:45 de l’europeu femení, que s’han de disputar demà, s’han de jugar amb intensitat però amb serenitat, i s’ha d’estar alerta

Els 1:45 que falten per finalitzar el partit Portugal-Espanya de l’europeu femení i que decideix el títol és poc temps, però en aquests 105 segons poden passar moltes coses. El seleccionador espanyol femení, Ricard Ares, ha intentat pensar en totes i preparar-les en els dos entrenaments que farà amb les jugadores –un ahir i l’altre aquesta tarda al pavelló de Mealhada–, abans de jugar demà a les quatre de la tarda (hora catalana) aquests 105 segons finals. L’objectiu és guanyar el títol i per això val mantenir el 2-3 favorable que hi havia en el marcador quan es va aturar tot, i fins i tot un empat els valdria ja que acabarien primeres la lligueta.

Ricard Ares explica que des del moment que van pujar a l’avió per tornar a Barcelona l’endemà de la suspensió del partit per seguretat, ell i el seu equip tècnic van començar a pensar com s’haurien d’afrontar aquests 105 segons, davant la possibilitat que s’haguessin de jugar. En aquestes gairebé tres setmanes, des del 13 d’octubre en què no va finalitzar el partit, ho han preparat a consciència. El partit es va suspendre amb un 2-3 per al combinat estatal, que està format per set jugadores catalanes i tres d’asturianes, i cada equip estava a una falta d’equip de disposar d’una falta directa. En el temps que falta el seleccionador estatal diu que es poden donar moltes alternatives: “Un empat ràpid, que caigui la falta tant per un com per l’altre, posar-nos amb dos gols al davant, hi ha moltes possibilitats. Hem d’intentar tenir el partit controlat de la forma que nosaltres volem.” El que té clar Ricard Ares és que s’haurà de conscienciar l’equip: “Seran vitals i clau la qüestió emocional i la concentració. Cada acció de cada jugadora pot ser determinant en el transcurs del partit i de les situacions. Han d’estar molt concentrades i molt intenses, però alhora molt serenes.”

Portugal ha de guanyar

Al davant hi haurà un conjunt portuguès que sap que ha de marcar dos gols en 105 segons si vol ser campió. El tècnic té clar que sortiran a pressionar. “Crec que serà la pressió individual i ens vindran a doblar marques per intentar recuperar la pilota. Si ens mantenim amb avantatge és possible que incorporin la cinquena jugadora per intentar fer un cinc contra quatre”, diu Ricard Ares. El seleccionador comenta que han de tenir pensat i comentat el màxim ventall de possibilitats que es poden donar, i que després seran les noies les que hauran de jugar. Ricard Ares explica que les jugadores van treballar molt durant l’any per arribar a l’europeu, que van fer un campionat brillant i van deixar el partit final on volien, amb el goal average favorable i el resultat a favor seu. Ara falta jugar els darrers 1:45 per aconseguir el títol de campiones d’Europa.

El seleccionador espanyol no té clar si tindran la bola per començar a jugar –estava en el seu poder en el moment de l’apagada de llum i la suspensió– o si es reprendrà el joc amb un servei neutral. També creu que podrà situar a la pista les jugadores que consideri oportú i no les que hi havia en aquell moment a la pista. La WS Europe RH va fer una nota dient que l’àrbitre italià Massimiliano Carmazzi continuava lesionat i només arbitraria el francès Julien Thibaud. Ricard Ares no s’ha capficat gaire en tot això, i sentencia: “A veure què ens trobem.”

S’han preparat situacions que poden passar i, malgrat que sigui molt poc temps, el partit pot tenir moltes alternatives

EL PROTAGONISTA

Esperem –i jo crec que l’equip s’ho mereix– que aquest europeu sigui per a nosaltres al final
Ricard Ares
SELECCIONADOR FEMENÍ

EL TEMPS

Les jugadores desitgen jugar per tancar tot un any de feina, i jo crec que això és un valor fort que tindrem
1:45
faltaven per jugar
quan per motius de seguretat, pel pas de l’huracà ‘Lelie’, es va suspendre el partit Portugal-Espanya.
2-3
favorable a Espanya
hi havia en el marcador del partit de la lligueta que decidia el títol quan es va aturar tot. Amb un empat Espanya també guanyava el títol de campió.
L’equip va fer un europeu brillant i ha treballat molt bé, però no està res fet i hem de seguir treballant
Portugal ha de pressionar, de manera individual o esperant en una zona pressionat. Nosaltres ho hem de tenir tot comentat i després s’ha de jugar
La concentració, les ganes i la il·lusió seran màximes, i són elles les que han de fer molt més en aquests 1:45

L’arribada de l’huracà ‘Leslie’

La selecció espanyola femenina va complir amb tot el que havia planificat per guanyar l’europeu 2018 que es jugava a Mealhada (Portugal), però les restes de l’huracà Leslie, que va passar per sobre el pavelló, van causar desperfectes i van aturar el joc per motius de seguretat. Això va impedir completar l’últim partit i aconseguir el títol. Espanya va guanyar tots els partits de la lligueta i ho va fer amb la diferència de gols suficient per arribar a l’enfrontament definitiu contra Portugal, l’últim, amb el goal average favorable. Contra el conjunt amfitrió el combinat estatal en feia prou amb un empat per guanyar el títol per cinquena vegada consecutiva. Les portugueses van marcar i Marta González va empatar abans del descans. En els primers minuts del segon temps Berta Busquets va fer avançar la selecció espanyola i poc després les amfitriones van empatar. El 2-3 el va fer Sara González a 13 minuts del final. Quan faltaven dos minuts i mig per acabar se’n va anar la llum del pavelló, i després d’uns vint minuts es van poder jugar uns segons abans de l’aturada definitiva.