Lliga Europea

Obren la porta d’Europa

Hoquei sobre patins. El Manlleu, el Voltregà i el Generali Palau enceten dissabte la lliga europea femenina amb ganes d’arribar a la final a quatre

El Manlleu, el Voltregà i el Generali Palau debutaran dissabte en la lliga europea femenina amb la intenció d’arribar a la final a quatre i lluitar per conquerir el títol. L’actual campió és el quart equip de l’OK Lliga femenina, el Telecable Gijón, que ha quedat exempt d’aquesta primera eliminatòria i debutarà en els quarts de final. El Manlleu és l’únic dels tres clubs catalans que jugarà el partit d’anada fora de casa i visitarà la pista del Bison Calenberg alemany (15 h). El Voltregà jugarà primer a casa (18 h) contra l’Stuart Massamà portuguès. Finalment el Generali Palau s’enfrontarà davant la seva afició al Nantes francès (20 h). Els partits de tornada es disputaran l’1 de desembre.

Els tres clubs catalans ja saben el que és disputar una final a quatre, però només el Voltregà ha guanyat el títol, i ho ha fet cinc cops en les set finals a quatre que ha disputat. La darrera va ser l’any passat i va perdre en la semifinal. El Manlleu ha estat present en tres finals a quatre i en una va arribar a la final i va ser-ne el subcampió després de perdre contra l’equip de Sant Hipòlit. La temporada passada no va disputar la competició europea. En aquesta tindrà el reforç de dues jugadores que van guanyar el títol la temporada passada amb el club asturià, Maria Díez i Anna Casarramona. El Generali Palau va estar entre els quatre millors i va arribar a la semifinal la temporada del seu debut en la competició europea, la 2015/16. El curs passat va ser eliminat en els penals en la primera eliminatòria contra el Benfica portuguès, que va arribar a la final i va ser el subcampió.

EL CAMPIÓ

El Telecable Gijón està exempt i debutarà en els quarts de final
El palmarès
2006/07 Biesca Gijón (ESP)
2007/08 CP Voltregà
2008/09 Biesca Gijón (ESP)
2009/10 Biesca Gijón (ESP)
2010/11 CP Voltregà
2011/12 Biesca Gijón (ESP)
2012/13 CP Voltregà
2013/14 CP Alcorcón (ESP)
2014/15 SL Benfica (POR)
2015/16 CP Voltregà
2016/17 CP Voltregà
2017/18 Hostelcur Gijón (ESP)
1a eliminatòria
(10-11-2018 i 1-12-2018)
Coutras (FRA) - Benfica (POR) (1)
Voltregà - Stuart (POR) (2)
Iserlohn (ALE) - Merignac (FRA) (3)
Palau - Nantes (FRA) (4)
Vordemwald (SUI) - Noisy L.G. (FRA) (5)
Calenberg (ALE) - Manlleu (6)
Quarts de final
(12-1-2019 i 16-2-2019)
Guanyador 1 - guanyador 2 (7)
Guanyador 3 - Montreux (SUI) (8)
Guanyador 4 - guanyador 5 (9)
Guanyador 6 - Gijón (ESP) (10)
Final a quatre
(16 i 17 de març del 2019)
Semifinals
Guanyador 7 - guanyador 8 (11)
Guanyador 9 - guanyador 10 (12)
Final
Guanyador 11 - guanyador 12

Camí complicat per als osonencs

Els dos equips osonencs afronten un quadre complicat en la lliga europea femenina. El Voltregà jugarà d’entrada contra l’Stuart Massamà portuguès, que la temporada passada va arribat a les semifinals –com les de Sant Hipòlit–, i només va cedir contra el Gijón, que va ser el campió. Si el Voltregà supera l’equip portuguès i arriba als quarts de final es trobarà amb gairebé tota probabilitat amb un altre equip de Portugal, el Benfica, que va ser el subcampió del curs passat després de perdre ajustadament la final contra el Gijón. El Manlleu no hauria de tenir problemes per superar el Bison Calenberg alemany en la primera eliminatòria, un equip que la temporada passada va ser golejat en els dos partits que va jugar. En els quarts les manlleuenques tindrien com a rival el Gijón, el campió, que defensa el seu títol i que va quedar exempt de la primera eliminatòria. El Generali Palau sembla tenir el camí més obert. Primer ha de jugar contra el Nantes francès i, si el supera, l’esperarà el Vordemwald suïs o un altre francès, el Noisy Le Grand.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)