Mundial

Èxtasi amb dramatisme

Hoquei sobre patins. El rombe italià i l’hàbil Galeassi aboquen Espanya a la pròrroga, però Puigdueta sentencia l’accés a la final contra l’Argentina

ITÀLIA 2 ESPANYA 4

ITÀLIA:Caretta, Gaelassi, Lapolla, Ghirardello i Tamiozzo -inicial-; Sartori.ESPANYA:Vicente, Piquero, Busquets, Casarramona i Puigdueta -equip inicial-; Díez, Lolo, Florenza i Bernadas (ps).GOLS:1-0 (33’) Galeassi. 1-1 (35’) Florenza. 1-2 (41’) Puigdueta. 2-2 (44’) Tamiozzo, de penal. 2-3 (56’) Puigdueta. 2-4 (57’) Puigdueta.ÀRBITRES:J. Pinto POR) i R. Montiveros (ARG).FALTES:4 d’Itàlia i 4 d’Espanya.

La selecció espanyola femenina, amb set catalanes, dues asturianes i una gallega, va derrotar ahir amb penes i treballs Itàlia en la pròrroga de la segona semifinal del mundial (2-4) en un partit veritablement feixuc entre dos estils contraposats. La vigent campiona defensarà el títol demà (12 h / Palau) contra l’Argentina, que també va tenir una feinada contra Xile.

El rombe italià, un catenaccio de tota la vida, va provocar molts de maldecaps a les noies de Ricard Ares, superiors tècnicament però que no podien reflectir-ho. Itàlia va jugar tota la primera part amb el mateix cinc i fins i tot es va permetre el luxe d’un parell d’arribades clares protagonitzades per la jugadora de Las Rozas Giulia Galeassi. Espanya es va precipitar en excés i no va moure la bola amb prou rapidesa, tot i que ho va provar de lluny sovint amb Busquets i Piquero perilloses, una de les receptes per obrir una defensa tancada. Amb dificultats per generar joc interior perquè la defensa rival estava molt tancada, i amb la portera italiana Veronica Caretta inspirada, les locals no van marcar en el primer temps malgrat disposar de prou ocasions.

Les ocasions de Piquero, Busquets, Puigdueta es van succeir amb insistència en el segon temps. Caretta ho va treure tot. L’èxtasi italià va arribar en el minut 33 quan la perillosa Galeassi va engaltar-la a mitja altura (0-1). Un gol dramàtic que reforçava l’entrellat defensiu transalpí i afegia nervis a l’equip de Ricard Ares. La visió de Piquero i la rematada de Florenza van apagar el foc només tres minuts després (1-1). Puigdueta, també sobre la ratlla i amb protestes italianes, va semblar que acabava de trencar la resistència d’un equip cada cop més cansat per la falta de rotació (1-2). Però Itàlia encara va tenir esma per provocar un penal mitjançant Galeassi. Bernadas havia sortit en el segon temps sota els pals però Ares la va substituir de nou per Vicente en la pena màxima. Tamiozzo no va perdonar (2-2) i va forçar la pròrroga. En la segona part del temps afegit, Puigdueta va posar fi al patiment amb dos gols.

L’Argentina passa en els penals

La selecció argenti na va certificar l’accés a la final de demà derrotant Xile en la tanda de penals. El temps reglamentari es va acabar amb empat a dos gols i cap dels dos equips no va marcar en el temps afegit. En els penals, les argentines en van transformar dos –Valentina Fernández i Luchi Agudo– i las marcianitas només en van fer un, marcat per Cata Flores. Els gols del partit els van fer Luchi Agudo i Maria Lorena Rodríguez, per part argentina, i Cata Flores i Macarena Ramos, per part de les xilenes, que perdien per 1-0 i per 2-1 i van forçar la pròrroga.