Internacional

El Voltregà i el Palau, amb rival intercontinental

Hoquei sobre patins. L’equip osonenc jugarà les semifinals contra la Unión, i les del Vallès, contra el Concepción, també argentí i vigent campió

El Voltregà-Stern Motor, en qualitat de campió de la lliga europea, i el Generali Palau de Plegamans, vigent subcampió, jugaran la copa intercontinental a Portugal el mes de febrer, possiblement els dies 8 i 9, tot i que encara no hi ha confirmació oficial. Tampoc sobre la seu, tot i que sembla prou evident que les gran candidates són Lisboa i Porto perquè els dos equips masculins de les ciutats també han d’afrontar les semifinals. En principi, San Juan (Argentina) havia de repetir com a seu i més tenint en compte l’èxit aclaparador de la convocatòria de l’any passat, amb l’Aldo Cantoni ple de gom a gom amb 8.000 espectadors veient el triomf del Barça en nois i del Concepción argentí en noies. Però la designació de l’Argentina com a seu el 2021 de la segona edició dels World Roller Games, que enguany s’han disputat a Barcelona i que ara s’han rebatejat com a World Skate Games, centrarà els esforços econòmics dels sud-americans.

Per tot plegat, tant la masculina com la segona edició de la competició femenina es jugaran a Portugal, un maldecap econòmic menys, o si més no un entrebanc de cost menor –els equips es paguen el viatge i l’organització assumeix la resta–, per als dos equips catalans. El rival de les osonenques serà la Unión Atlético San Juan, subcampiona del campionat panamericà. Les del Vallès se les hauran amb el potent Concepción, campió intercontinental –va derrotar el Gijón per 4-2 en la final amb quatre gols de Maria Florencia Felamini–, campió panamericà i recent campió també de lliga. La seva gran figura és l’argentina exjugadora del Gijón Luciana Agudo. Els clubs catalans han rebut la notificació de la World Skate respecte del canvi de dates i de seu previstes inicialment però l’organisme encara no ha fet cap comunicació oficial.

LA DADA

La competició es disputarà al febrer a Portugal en una seu per confirmar

El Barça no pot defensar el títol

La derrota en la semifinal de la lliga europea en els penals contra el Porto va deixar el Barça sense la possibilitat de defensar el títol que va obtenir de manera brillant a San Juan al desembre derrotant en una final apassionant precisament el Porto. Els dos equips europeus que jugaran la present edició són l’Sporting, el campió i que se les haurà amb el Centro Valenciano de San Juan, i el Porto, que va cedir en la final i jugarà contra el Murialdo, també argentí, el campió panamericà. Des que s’ha instaurat el format de quatre equips, les finals han estat europees. El Reus, que en va ser organitzador, la va perdre el 2017 contra el Benfica. El darrer campió a partit únic va ser el Vic (2016), que va vèncer l’Huracán.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)