Lliga Europea

Remuntades a cops d’èpica

Hoquei sobre patins. El Voltregà, que venç el Manlleu tot i la lesió de Motxa –nas trencat– i el Palau, que aixeca un 1-0 i un 2-1 al Gijón, reediten la final del 2019, la quarta catalana de sempre

Voltregà 2 Manlleu 1

VOLTREGÀ STERN MOTOR:Bernadas, Tarrida, Barceló, Barcons i Arxé -equip inicial-; Bosch i Burgaya.MANLLEU MAGIC STUDIO:Hidalgo, López, Casaramona, Castellví i Diez -equip inicial-; Gurri i Anglada.GOLS:0-1 (26’) Díez. 1-1 (30’) Tarrida. 2-1 (46’) Barcons.ÀRBITRES:T. Pardo i D. Silva.FALTES:4 del Voltregà i 6 del Manlleu.

Telecable 3 Palau 4

TELECABLE GIJÓN:E. Lolo, Lee, S. Lolo, Piquero i Álvarez -equip inicial-; Sanjurjo, Obeso i Daribo.GENERALI PALAU:Vicente, Busquets, Puigdueta, Florenza i Colomer -inicial-; Fontdeglòria, Garcia i Ferrón.GOLS:1-0 (8’) Lee. 1-1 (10’)Florenza.2-1 (38’) Lee. 2-2 (39’) Puigdueta. 2-3 (40’) Florenza. 2-4 (41’) Busquets. 3-4 (47’) Piquero.ÀRBITRES:C. Correia i D. Cantos. Blava a Busquets.FALTES:12 del Telecable i 9 del Palau.

La quarta final catalana de la lliga europea femenina en catorze edicions la jugaran avui al pavelló Maria Víctor de Palau-solità i Plegamans l’equip amfitrió, el Generali Palau, i el Voltregà Stern Motor, que s’hi ha plantat trencant esquemes en una temporada fins ara discreta (12 h). Serà la repetició de la que van jugar tos dos equips el 2019 a Manlleu en l’edició anterior i en què les osonenques van alçar el seu sisè títol. El Palau, l’amfitrió, s’hi vol estrenar.

El Voltregà va apel·lar a l’èpica contra el Manlleu en una semifinal costeruda que tenia mig perduda (2-1). Un gol en contra, una sensació d’inferioritat angoixant per l’allau de joc del rival i la lesió de Motxa Barceló, que va haver de plegar amb una fissura al nas per un cop de bola a 7:17 del descans –es dubte per a la final–, van ser els obstacles que va anar salvant l’equip de Mia Ordeig completant una lliçó de fe, sacrifici, i capacitat de resolució, amb menció especial per a la portera Teresa Bernadas, l’omnipresent Berta Tarrida i la incisiva Laura Barcons. La perillosa Díez va avançar el Manlleu tot just arrencar el segon temps, però Tarrida i Barcons, aprofitant un gran regal de la defensa rival, van capgirar la truita a favor del campió, que ha esmicolat els pronòstics després d’haver quedat fora de les semifinals de l’OK Lliga.

El Generali Palau, per la seva banda, va superar el Telecable Gijón (3-4) amb patiment i una reacció fulminant. El campió de lliga va haver d’arromangar-se i remuntar dos cops un resultat advers però va encadenar tres gols en tres minuts amb 2-1 en contra que van estabornir les asturianes. El Palau va gestionar l’ansietat de l’amfitrió i tindrà una nova revàlida. La primera part es va acabar en taules en tots els sentits. El rebot de la tanca va trair el dos contra un a la cantonada de la defensa del Palau. Roces va assistir Lee, que va afusellar Vicente (1-0 en el 8’). Florenza, a boca de canó, va empatar de seguida (1-1 en el 10’). La portera catalana va aturar una directa crucial a Sanjurjo i el Palau va gestionar bé la inferioritat. La veterana Lee va tornar a exhibir la seva qualitat marxant de tres contràries i empenyent la bola amb subtilitat (2-1). Puigdueta es va afegir al clínic de tècnica individual deixant enrere la seva marcadora i escombrant el rebuig amb intuïció (2-2). Florenza, en plena bacanal, va engaltar al primer toc i al segon pal el servei de falta de Garcia (2-3 ). El teva-meva entre Busquets i Puigdueta va provocar el deliri (2-4). Elena Lolo va refusar la falta directa llançada per Puigdueta en la desena falta rival (46’) i Piquero va afegir taquicàrdia al final (3-4 a 2:36). El Gijón va fer atac de cinc i va acaronar la pròrroga.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)