Europe Cup

Vol el tercer títol seguit

Hoquei sobre patins. Europe Cup. El Lleida elimina el Girona en una semifinal disputada i anivellada. S’enfrontarà en la final amb el Sarzana en la repetició de la que van jugar fa dos anys

Lleida Llista 3 G. Plana Girona 1

LLEIDA LLISTA:Serra, Di Benedetto, Cañellas, Tomàs i Selva –equip inicial–; Vives, Duch, Munné, Sergi Folguera i Gerard Folguera.GARATGE PLANA GIRONA:Llaverola, Gurri, Mendes, Grau i Gelmà –equip inicial–; Joseph, López, Palacín, Pujol i Coll.GOLS:1-0 (11’) Di Benedetto. 1-1 (18’) Pujol. 2-1 (36’) Tomàs. 3-1 (50’) Vives.ÀRBITRES:R. Leão (Portugal) i M. Carmazzi (Itàlia). Van mostrar targeta blava a Joseph (2), Mendes i Ramon Benito, entrenador del Girona.FALTES:8 del Lleida i 11 del Girona.

El Lleida Llista buscarà en la final d’aquest migdia (12.30 h) el tercer títol de l’Europe Cup de manera consecutiva, una fita que no s’ha aconseguit mai, ni quan la competició s’anomenava copa de la CERS. El rival en la final, en què defensarà el títol, serà el Sarzana italià, el mateix equip contra el qual va disputar la darrera fa dos anys i al qual va superar per 6-3. El conjunt italià va eliminar en la primera semifinal el Recam Làser Caldes per 4-1, mentre que els lleidatans van superar per 3-1 el Garatge Plana Girona després d’una semifinal molt disputada, anivellada i que no es va acabar de decidir fins als dos últims minuts.

El duel català de semifinals de l’Europe Cup es va iniciar sense que cap dels dos equips pogués imposar el seu domini a dins de la pista i crear ocasions. La primera va ser un penal a favor del Lleida en el minut 6, que Tomàs va enviar al pal. Els lleidatans van començar a anar més a l’atac i Di Benedetto va avançar el seu equip en el minut 11 (1-0). La reacció del Girona no es va fer esperar, van començar a arribar davant la porteria rival i Pujol va empatar set minuts després (1-1). El joc era intens, però els atacs eren llargs i sense que els equips busquessin la velocitat en les seves accions. Abans d’arribar al descans, els gironins van disposar d’un parell d’ocasions força clares.

En la segona meitat, el Lleida es va començar a imposar i després que el porter del Girona, Llaverola, aturés una falta directa als lleidatans, el capità Tomàs va marcar el 2-1 en una jugada personal creuant gairebé tota la pista. Els gironins van anar a buscar l’empat i van tenir un parell d’ocasions, mentre que els lleidatans van estar a punt de sentenciar i van disposar de dues faltes directes a set i a un minut i mig del final. En les dues ocasions el porter Llaverola va refusar la bola i va mantenir el Girona dins del partit i amb possibilitats d’empatar. La darrera falta directa va ser per una targeta blava a Joseph –la segona–, del Girona, i mentre el joc estava aturat també en van veure una el tècnic Benito i el jugador Mendes, tres targetes blaves en trenta segons. En el darrer minut, i amb un home menys, els gironins van treure també el porter per tenir quatre homes en atac i buscar l’empat. El Lleida va sentenciar amb un gol de Vives a 25 segons del final.