Lliga Europea

Els dotze clubs de l’EHCA jugaran la lliga europea

Hoquei sobre patins. Després de dir que no s’hi inscriurien, finalment s’han posat d’acord amb la WSEurope-RH sobre la base d’un nou format

Els dotze clubs que formen l’Associació Europea de Clubs d’Hoquei Sobre Patins (EHCA) s’han inscrit i disputaran la lliga europea 2021/22. El 26 de juliol passat, aquesta associació, que engloba els clubs més potents del continent, va fer un comunicat en què deia que no disputarien la màxima competició de clubs perquè volien organitzar la seva pròpia competició, que no reconeixia el comitè europeu de la federació internacional (WSE-RH) i semblava que la lliga europea estava sentenciada de mort.

En la nota que va fer pública, l’EHCA explica que després d’això van mantenir el contacte amb la WSE-RH, i s’ha arribat a un acord. D’aquesta manera el Barça, el Reus, el Noia, el Caldes i el Liceo, de l’OK Lliga; l’Sporting, el Porto, l’Oliveirense, el Benfica i el Barcelos, de la lliga portuguesa; el Forte dei Marmi, de la lliga italiana, i el Saint Omer de la francesa, s’inscriuran en la lliga europea.

L’acord a que s’ha arribat per variar el format de la competició, i que encara no és definitiu, estableix que la fase de grups la jugaran setze equips dividits en dos grups de vuit. Jugaran tots contra tots en partits d’anada i tornada, i els quatre primers de cada grup disputaran una final a vuit. Com que el nombre d’equips inscrits per a la lliga europea 2021/22 supera els setze equips, es programarà una fase per deixar els setze equips que jugaran la fase de grups.

En el comunicat que ha fet públic, l’EHCA explica que confia que el diàleg entre la World Skate i els clubs permeti, després de l’assemblea general del Comitè Internacional de World Skate que s’ha de fer al novembre, arribar a un acord definitiu per treballar conjuntament en l’organització de la lliga europea donant pas a un model de gestió més professionalitzat, i que tingui en compte els interessos de la World Skate i dels clubs sota l’oficialitat dels òrgans federatius internacionals.

LA NOVA FÓRMULA

Setze equips es dividiran en dos grups de vuit i després hi haurà una final a vuit
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)