Lliga Europea

Ultimàtum dels clubs

Hoquei sobre patins. Els dotze integrants de l’EHCA, amb el Barça, el Reus, el Noia i el Caldes, no jugaran la lliga europea si no es canvia el format

Els dotze clubs que formen part de l’Associació Europea de Clubs d’Hoquei sobre Patins (EHCA) no participaran dissabte en el sorteig que s’ha de fer a Paredes (Portugal) si el comitè europeu WSEurope-RH manté el format anunciat de quatre grups de cinc equips a una sola volta. L’EHCA i l’estament europeu havien acordat, en una reunió telemàtica beneïda per World Skate –el màxim organisme mundial del patinatge– amb presència del seu màxim representant d’hoquei sobre patins, Carmelo Paniagua, un format de dos grups de vuit a doble volta amb unes eliminatòries prèvies per separar el gra de la palla i una fase final de vuit conjunts. Però l’endemà mateix de l’anunci de la concòrdia, almenys relativa, i després que els equips de l’EHCA garantissin el 18 d’agost la seva participació, el WSE-RH va tirar gasolina al foc i va anunciar el nou sistema de competició, pensat amb el rerefons d’abaratir costos als clubs petits perquè s’hi inscriguessin, que tindrien només dos desplaçaments. L’EHCA, que té el poder que li atorga el fet de tenir associats la gran majoria dels millors clubs europeus, ha intentat reconduir la situació però no n’ha tret l’aigua clara. El possible i cada cop més probable trencament no beneficiarà ningú i deixaria la lliga europea tocada de mort, amb tan sols vuit hipotètics participants. L’altra conseqüència negativa serà perdre un exercici europeu després de la suspensió el 2020 per la pandèmia i el format reduït jugat el 2021.

La nòmina de l’EHCA és eloqüent, amb el bo i millor de cada casa. El Barça, el Liceo, el Reus, el Noia i el Caldes, de l’OK Lliga; l’Sporting, el Porto, el Benfica, l’Oliveirense i el Barcelos, de la lliga portuguesa; el Forte dei Marmi, de la lliga italiana, i el Saint-Omer, de la francesa. Els altres vuit inscrits són el Valongo i el Tomar de Portugal; el Lodi, el Sarzana i el Trissino d’Itàlia; La Vendéenne i el Coutras de França, i el Diessbach de Suïssa. Dotze dels vint inscrits, per tant, advoquen pel menú llarg i per desmarcar-se constituint una nova lliga europea el curs vinent, promovent un nou producte que capti l’interès i garanteixi un producte que permeti un salt qualitatiu. L’EHCA, de fet, ja es va constituir en organitzadora, sota els auspicis del comitè europeu, de les fases finals jugades a Luso, que es van saldar amb el títol de l’Sporting.

S’ESGOTA EL TEMPS

El sorteig s’ha de fer dissabte i la desavinença entre les dues parts és màxima
El mètode EHCA
Eliminatòries prèvies per deixar fora quatre clubs. Dos grups de vuit equips en una lligueta a doble volta. Els quatre primers de cada grup disputaran una final a vuit.
El mètode WSE-RH
Quatre grups de cinc equips a una sola volta. Els dos primers passen a la segona fase, amb dos grups de quatre. Els dos primers de cada grup jugaran la final a quatre el 14 i 15 de maig.

Quatre catalans en la femenina

La lliga europea femenina la jugaran deu equips, amb quatre de catalans: el Palau –el vigent campió–, el Manlleu, el Voltregà i el Cerdanyola. El format proposa dos grups de cinc conjunts a una sola volta. Els dos primers jugaran la final a quatre, prevista per als dies 30 de maig i 1 de juny. Pel que fa a la Europe Cup, hi ha dotze conjunts, amb el Lleida Llista –el vigent campió–, el Voltregà, el Calafell i l’Igualada. Els dos primers dels quatre grups de tres conjunts jugaran els quarts –del 26 de març al 9 d’abril– i els quatre vencedors jugaran la final a quatre el 23 i 24 d’abril. El primer tast europeu, però, serà la copa Continental, que jugaran el dia 18 a Mollerussa el Lleida Llista, en qualitat de campió de la Europe Cup, i l’Sporting, el campió de la lliga europea.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)