Lliga Europea

Els dotze clubs de l’EHCA renuncien oficialment a jugar la lliga europea

Els dotze clubs de l’EHCA, l’Associació Europea d’Hoquei sobre Patins, i entre els quals n’hi ha quatre de catalans –el Barça, el Reus, el Noia i el Caldes–han fet un exercici de sacrifici i d’unitat sense fissures mai vist en aquest esport per mirar de sacsejar-lo i han renunciat aquest migdia formalment, en un correu electrònic amb documents individualitzats signats per cada un dels representants del clubs, a participar en la lliga europea. El motiu és que el comitè europeu WSE-RH no ha respectat el preacord de format de dos grups de vuit equips a doble volta que havien preacordat totes les parts. Els clubs volen crear una nova lliga europea que permeti fer un salt qualitatiu però s’havien avingut aquest curs a participar en la de tota la vida pactant un format evolucionat que potenciés el producte i s’han trobat al davant un mur d’intransigència que defensa la seva quota de poder.

El sorteig es farà demà a Paredes (Portugal) a les 11 del matí hora catalana i, teòricament, tan sols incloura els vuit clubs restants inscrits –el Valongo i el Tomar de Portugal; el Lodi, el Sarzana i el Trissino d’Itàlia; La Vendéenne i el Coutras de França, i el Diessbach de Suïssa– després que el WSE-RH anunciés en un comunicat que havia rebut la renúncia. La competició queda tocada de mort i s’obren molts interrogants.

L’endemà del pacte, l’organisme va publicar que optaria per quatre grups de cinc conjunts en una lligueta a una sola volta quan en la reunió telemàtica amb l’EHCA, beneïda per la World Skate, el màxim organisme mundial, no va expressar cap discrepància. L’EHCA va emetre dimecres un comunicat per alertar que no jugarien si no ha havia variacions però avui, Toni Miró, el portaveu de l’associació i exmànager esportiu del Barça, ha indicat que no han rebut cap resposta al respecte. Miró recalca “la unió” dels dotze clubs, els més poderosos d’Europa, i “el sacrifici que comporta la decisió i que es fa pel bé de l’hoquei, prioritzant els interessos globals.” L’EHCA la integren cinc clubs de l’OK Lliga –Barça, Liceo, Reus, Noia i Caldes–; cinc més de la lliga portuguesa –Sporting, Porto, Benfica, Oliveirense i Barcelos–, el Forte dei Marmi italià i el Saint Omer francès.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)