OK Lliga

Remuntada del Barça en el xoc de trens titànic contra el Liceo (8-7)

El Barça ha trencat la malastrugança contra el Deportivo Liceo en una bacanal d’hoquei sobre patins (8-7) i reforça el lideratge de l’OK Lliga amb cinc punts de marge sobre els gallecs. Els blaugrana s’han fet seu un partit ultraofensiu en què han tingut el caràcter suficient per aixecar un 3-5 (37’) en el segon temps i en què el Liceo ha renascut amb 7-5 forçant un final de partit taquicàrdic (7-7) que João Rodrigues ha sentenciat. Les genialitats d’Hélder Nunes (3) i els tres gols de João Rodrigues, decisiu en les faltes directes, han estat bàsics en un partit dels que fa afició.

Adroher ha penjat al segon pal en una acció de bloqueig i continuació i Marc Grau no ha perdonat (0-1 en el minut 3). De fet, Edu Castro, el tècnic del Barça, s’ha vist obligat a demanar temps perquè el Liceo ha repetit l’acció amb molt de perill tres cops en els primers cinc minuts. El conjunt de Juan Copa ha sortit molt endollat i ha fet treballar de valent Sergi Fernández. Una blava a Llorca (11’) ha permès l’especialista del Liceo Jordi Adroher llançar una directa que Fernández ha malbaratat. El de Maçanet havia marcat les tres que va llançar contra els blaugrana en la final de la Supercopa. Àlex Rodríguez ha enviat la bola al pal en la superioritat, però en l’acció posterior el Barça ha empatat tot i tenir un jugador menys amb un rampell d’orgull. Una genialitat d’Hélder Nunes, que ha guanyat l’acció a la tanca i ha trobat l’escaire de Carles Grau ha donat un respir balsàmic (1-1 en el 13’). Roca, a més, ha fet el 2-1 (14’) sorprenent Grau pel pal curt (2-1). Però una pèrdua d’Alabart l’ha penalitzat Adroher, sol davant de Fernández (2-2 en el 20’). Els àrbitres han anul·lat un gol de Bargalló, que ha aixecat i picat sortint des de darrera de la porteria. Adroher, sempre sinònim de perill, ha entrat fins a la cuina en el darrer minut del primer temps i ha estat objecte de penal. Ell mateix l’ha llançat i el porter del Barça s’ha tornat a lluir.

El Liceo ha fet la desena falta tot just arrencar el segon temps, però Hélder Nunes (27’) no ha pogut batre Grau. En la desena blaugrana, Adroher ha estavellat la directa al ferro (28’). Però el Liceo s’ha avançat de nou amb una directa llançada per Rodríguez arran d’una blava a Hélder Nunes (2-3 en el 30’). El Barça ha reaccionat de seguida. Blava a Carballeira. Bargalló ha llançat la directa. Grau ha aturat, però Roca ha entrat com un coet i ha assistit de nou Bargalló (3-3). El de Sant Sadurní ho ha tornat aprovar en una directa –15a d’equip del Liceo–, però de nou el porter lloretenc ha rebutjat. En canvi, Rodríguez (36’) ha fet amb sang freda el 3-4 en el rebuig d’una directa per la 15a blaugrana. Desfermat, l’osonenc Rodríguez, assistit per Oruste, ha coronat un contraatac al segon pal (3-5 en el 37’). El portuguès Rodrigues ha reduït diferències transformant una directa –blava a Rodríguez–amb una execució molt ràpida (4-5 en el 38’). Encara faltava el golàs d’Hélder Nunes. S’ha fet una autopassada genial i ha afusellat Grau (5-5 enel 42’). La blava a Marc Grau a poc més de 3 minuts del final ha permès Rodrigues tornar a batre el porter rival i coronar la remuntada (6-5). Hélder Nunes ha tret les teranyines de l’escaire amb un cacau exterior (7-5), però tot just servir de centre Adroher ha fet el sisè (7-6 a 2:10). A 1:11, penal favorable als gallecs en un final d’infart marcat per les reclamacions de la banqueta del liceo, que ha demanat blava a Bargalló. Sigui com vulgui, Carballeira l’ha clavat (7-7). A 1:05, vintena dels gallecs i Rodrigues ha resolt en el rebuig de la directa (8-7), un gol que ha provocat el deliri d’una afició entregada.

La resta de la jornada

En els partits de la setena jornada jugats dissabte, el Recam Làser Caldes va guanyar el primer partit al imposar-se per 3-6 a la pista de l’Alcoi. Rovira va anotar quatre gols, tres de falta directa. En el descans hi havia un empat a tres gols. El Reus Viriginias, per la seva banda, va golejar per 8-1 l’Alcobendas en un partit que sempre va tenir controlat i que en el descans guanyava per 4-1. Giménez, Marín, Del Rio i Gelmà van fer dos gols cada u. La jornada es completa aquesta tarda (16.05 h) amb el derbi Corredor Mató Palafrugell- Garatge Plana Girona.