Europeu

Espanya venç França (1-3) i les dues seleccions jugaran demà la final de l’europeu

Espanya ha derrotat França aquest vespre a Paredes per 1-3 França en un partit plàcid i de ben poca tensió en que el resultat convenia a tots dos equips, que es trobaran de nou demà en la final de l’europeu més embogit que es recorda (21 h / Teledeporte). El triple empat a 10 punts amb Portugal s’ha resolt a favor de la selecció espanyola i dels gals per la diferència de gols en els enfrontaments directes. França no havia jugat mai abans la final. Espanya buscarà el seu divuitè títol continental.

El conjunt de Guillem Cabestany s’ha avançat en la primera part amb un gol de Panadero (4’) i un altre de Toni Pérez, que ha rematat a pler una gran acció de Font (15’). En el segon temps, Carlo di Benedetto ha marcat de falta directa l’1-2 (36’). L’acció ha vingut per una blava a Marc Grau, que ha llançat massa desviat a un sol toc una directa i ha esta sancionat per antijoc. Alabart ha fet l’1-3 (38’). Tots dos entrenadors han dosificat els seus jugadors pensant en la final, que, evidentment, serà una altra història. En el tram final, els àrbitres han mostrat blava a Sergi Aragonès i a Bruno di Benedetto per passivitat enmig dels xiulets finals del públic per la poca agressivitat dels dos conjunts.

El format de sis equips en lligueta a una volta en què els dos primers se citen en la lluita pel títol i l’eclosió de França, que va guanyar a Itàlia i Portugal, han configurat un còctel atractiu –tret del partit d’ahir–, amb un sublim Espanya-Portugal (9-10) finalitzat dijous de matinada a Catalunya que no ha salvat de la crema els amfitrions lusitans. França, que si perdia per mes de tres gols, s’hauria d’haver conformat amb la lluita pel bronze i hagués cedit el relleu a l’amfitriona, ha sortit indemne de l’error que va cometre quan va empatar davant d’Andorra (5-5). Si els gals haguessin vençut o empatat avui contra Espanya, l’haurien deixat fora de la final i s’haguessin enfrontat probablement a Portugal–sempre que els de Renato Garrido facin els deures avui contra Andorra (22.45h)–, amb tot l’ambient en contra que això hauria comportat i amb el gran repte de repetir la sorpresa de tornar a derrotar l’amfitriona.

En el primer partit de la jornada d’avui, Itàlia ha derrotat Alemanya per 4-1 i avui lluitarà contra Portugal pel bronze (18 h).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)