Europeu

Espanya supera França en la pròrroga i guanya el 18è títol europeu

En un partit molt anivellat el conjunt estatal s’imposa per un mínim 2-1

La selecció espanyola ha superat França en la pròrroga de la final i ha guanyat el seu 18è títol europeu. Espanya, amb nou jugadors catalans seleccionats i set en la convocatòria de la final, ha derrotat per 2-1 al conjunt francès en un partit molt anivellat. Ha destacat el porter Carles Grau amb grans aturades.

La primera meitat ha finalitzat sense gols malgrat que els dos conjunts han disposar de diverses ocasions per inaugurar el marcador. Carlo Di Benedetto ha sigut el més incisiu dels francesos, però Carles Grau ha respost bé amb bones aturades. Sergi Panadero i Ferran Font han tingut les ocasions més clares davant la porteria francesa.

El primer gol no ha arribat fins el minut 33 amb un fort xut de Bruno di Benedetto. Tres minuts després França ha disposat d’una falta directa, però Carlo di Benedteto l’ha enviat al pal. Després d’aguantar els dos minuts en inferioritat el combinat estatal ha disposat d’un penal i César Carballeira ha empatat (1-1) a deu minuts del final. Ferran Font ha desaprofitat una falta directa quatre minuts després. Els francesos han enviat una bola al pal i a 11 segons del final Carles Grau ha aturat un contraatac molt clar de Carlo di Benedetto, ha evitat el gol i ha enviat el partit a la pròrroga.

La final i el títol s’ha decidit en el minut 58 del temps suplementari quan la lluita de Toni Pérez dins l’àrea ha significat el 2-1. Els francesos no s’han rendit i han buscat tornar a empatar i en el darrer minut han atacat de cinc sense encert.

El partit per la tercera posició que havien de jugar Portugal i Itàlia no es va disputar. L’organització el va suspendre per motius sanitaris ja que dos jugadors portuguesos –João Rodrigues i Henrique Margalhaes– van donar postiu per la Covid-19. Això va fer que tots els jugadors i tècnics de les seleccions d’Espanya i França haguessin de passar u test abans de la final, i tots es van donar negatiu. El partit per la cinquena posició si que es va disputar i Andorra va guanyar Alemanya per 5-1.