OK Lliga

El Liceo sotmet el Barça a pesar de la gran actuació del porter Sergi Fernández (3-1)

El Barça no s’ha pogut treure avui les espines que tenia clavades i ha encaixat una derrota tan clara com reversible a Riazor per 3-1, la primera de la temporada en l’OK Lliga. Malgrat tot, segueix com a líder indiscutible de la fase regular ara amb 5 punts de marge sobre el Deportivo Liceo quan falten només sis jornades. Tot i malbarata tres faltes directes, el Liceo ha estat molt superior i només la gran actuació del porter Sergi Fernández ha evitat una desfeta força més àmplia. El Barça tanca una sèrie de 45 partits seguits sense perdre en l’OK Lliga, la seva tercera millor ratxa de sempre.

El Barça havia perdut les dues darreres finals contra els gallecs, –la supercopa a l’Ateneu de Sant Sadurní i la copa en el mateix escenari d’avui–i tenia comptes pendents davant d’un conjunt temible per la seva intensitat i la perillositat en la bola aturada, però ha tornat a ensopegar en la mateixa pedra davant d’un rival superior físicament i que ha generar més perill. En la primera volta, al Palau, els blaugrana es van imposar per 8-7 amb un gol de Rodrigues a 1:04 del final. Els gallecs, per tant, tenen el goal average favorable, tot i que es fa ben difícil pensar que puguin atrapar el Barça.

L’equip d’Edu Castro ha sobreviscut en el primer temps a dues faltes directes llançades per Àlex Rodríguez (Adroher, l’especialista, ha estat baixa per lesió), la primera a un toc i, la segona, a dos–blaves a Bargalló (5’) i Panadero (7’)–i a les dues superioritats consegüents de dos minuts, gràcies a l’actuació imperial de Sergi Fernández sota els pals. A pesar d’haver arrencat amb empenta introduint jugadors molt ràpids i d’alt voltatge com Roca i Llorca en la primera unitat per no cedir a la batalla de la intensitat, el Liceo ha estat superior i ha tingut les millors ocasions. Als blaugrana els ha faltat clarividència per trobar la pausa necessària i la passada idònia en un partit amb ritme i moltes boles dividides i robades en què els locals s’han sentit més còmodes.

Fernández no ha pogut fer res quan Dava Torres, sol, li ha aixecat i picat la bola coronant una passada de Roberto di Benedetto. El Barça ha perdut la bola a mitja pista i l’equip gallec l’ha penalitzat (1-0 en el 27’).Pascual ha estat a punt d’empatar (28’). Però el Liceo ha seguit arribant amb facilitat, mentre Fernández seguia signant el recital. En el 34’, Bargalló ha disposat d’una falta directa –10a del Liceo–però ha enviat la bola fora davant de Carles Grau, que, si no hi ha res de nou, serà company seu l’any vinent al Barça. Per acabar-ho d’adobar, blava a Hélder Nunes (38’). El porter del Barça també li ha guanyat la partida a Torres en la directa. Pascual, en la millor jugada blaugrana, ha estavellat la bola al pal (41’). Però Carballeria (43’), rapidíssim per darrera de la porteria –el gol del tonto–, ha fet el 2-0 en el 43’ i ha deixat el partit enllestit, tot que Rodrigues (48’) hauria pogut donar emoció als últims segons. Marc Grau, de falta directa –blava a Nunes– ha establert el 3-0 definitiu. A catorze segons del final, Rodrigues ha marcat el gol de l’honor (3-1). Castro ha demanat temps mort per mirar de no perdre de perdre la diferència de gols, ha assegut el porter i ha ordenat un atac de cinc infructuós.

El Reus venç (4-5)

En l’altre partit de la jornada disputat fins ara, el Reus Virginias, el tercer classificat, ha vençut a la pista de l’Alcobendas (4-5) i continua la bona ratxa. Els madrilenys han intimidat amb un 2-0 de sortida, però els de Jordi Garcia han restablert la normalitat abans dels descans (2-3) i han rematat la feina en el segon temps a pesar de la gran oposició local. Els gols del Reus els han fet Aragonès, Gelmà, Salvat, Marín i Julià, que ha fet el 4-5 definitiu a 2:30 del final. El Voltregà Stern-Motor, per la seva banda, s’ha endut el derbi osonenc a la pista del Martinelia Manlleu (3-6) amb un pòquer de gols de Gerard Teixidó, mentre que el Recam Làser Caldes ha perdut a casa contra l’Alcoi (1-3), que fa una gran temporada.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)