OK Lliga

L’Igualada i el Voltregà se salven, i el Palafrugell evita el descens directe

La penúltima jornada de l’OK Lliga jugada avui en horari unificat ha certificat la salvació de l’Igualada Rigat i el Voltregà Stern Motor i el descens de l’Alcobendas. El Corredor Mató Palafrugell s’ha sobreposat amb fe i esforç a la seva falta de recursos humans –només un canvi–i ha celebrat un triomf imprescindible a la pista de l’Alcobendas (5-6), el cuer, que envia el seu rival a l’OK Lliga Plata i que li permet evitar el descens directe quan falta una jornada per al final de l’OK Lliga. El Palafrugell espera rival –el girona o el Manlleu–en el play-out, eliminatòria al millor de tres entre l’onzè i el dotzè en què el perdedor baixarà. Amb només un canvi per les baixes de Ruiz, Candamio i Castro, el conjunt de Xevi Garcia ha obtingut un triomf de molt merit a Alcobendas amb gols de Sergi Canet (2), Borja Ramon (2), Ceschin i Bancells.

El Barça, que ja tenia assegurada la primera plaça des de la jornada anterior, ha superat el Garatge Plana Girona (7-2) amb gols de Bargalló (3), Panadero, Roca, Hélder Nunes i Alabart. Els gironins –12ns amb 20 punts–hauran d’esperar a la darrera jornada a casa contra l’Alcoi per evitar el descens directe –perquè tenen l’average perdut amb el Manlleu, 13è amb 17 punts. Els gironins en fan prou amb pun punt sempre que els osonencs guanyin a casa el Liceo.

Pel que fa al play-off pel títol, no s’ha aclarit massa res. De fet, encara no hi ha cap encreuament configurat. Ja hi havia set equips classificats i el vuitè, que serà el rival del Barça en els quarts de final, encara és una incògnita que es resoldrà en la darrera jornada de la fase regular. Els dos candidats són el Caldes, vuitè amb 29 punts i l’Igualada Rigat novè amb 27. El Caldes ha vençut el Manlleu (5-4) amb gols de Blanqué (2), Rodríguez (2) i Ricart. Pels osonencs, que mai no s’han rendit, els han fet Borregán (2)i Marc Pujadas i Biel Pujadas.

El partit entre els igualadins i el Voltregà Stern Motor enfrontava dos equips encara amb aspiracions de jugar pel títol però també amb perill de recaure en el play-out , tot i que tenien el descens directe salvat. Els locals han sumat els tres punts per 5-2 (4-0 a la mitja part) i han segellat la permanència.Yeste (2), Marimon Vives, Carol i Cervera han estat els autors d’un equip molt jove i amb gran futur. El Voltregà també està salvat perquè té l’average favorable amb el Palafrugell.

El Deportivo Liceo ha vençut el Noia Freixenet (3-0) en el pavelló de Agra, amb capacitat només per a 150 espectadors, en un partit absolutament intranscendent. Tots dos jugaran a Riazor la setmana vinent la Golden Cup –lliga europea oficiosa amb els millors equips del continent–, competició en què també hi seran el Barça, el Reus Virginias i el Recam Làser Caldes. També hi serà el Reus, que acarona quarta plaça –en fa prou amb un punt més–i ha derrotat el Parlem Calafell en un partit entremaliat (6-3) davant d’un dels grans animadors de la lliga aquesta temporada. Aragonès (3), Gelmà (2) i Julià han aclarit el panorama roig-i-negre davant dels gols visitants de Mendes, Xaus i Casas. L’altre equip que opta al quart lloc –dona factor pista a favor en els quarts de final–, és el Finques Prats Lleida, cinquè amb 44 punts però amb l’average guanyat amb el Reus i que ha guanyat a la complicadíssima pista de l’Alcoi (2-3) amb un gol de falta directa de Jepi Selva a 46 segons del final. Cañellas i Badia havien fet els altres dos gols.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)