Copa

El Barça venç amb autoritat el Reus Virginias (4-0) i aixeca el seu 24è títol

El Barça ha dominat el clàssic contra el Reus sense concessions en la final de copa (4-0) gràcies a una gran primera part i ha aixecat a l’Onze de Setembre de Lleida el seu 24è títol en la competició en la seva vuitena final consecutiva amb una gran autoritat. Pau Bargalló ha estat elegit MVP de la final. Nil Roca, que marxa a Portugal, i Aitor Egurrola, que es retira, han aixecat el trofeu.

L’equip blaugrana, paradoxalment, s’ha vist d’entrada desbordat per la sortida elèctrica d’un Reus esperonat per un gran nombre de seguidors, amb Sergi Aragonès generant perill. Pau Bargalló ha comès penal sobre Gelmà (3’), que ha provat de sorprendre Sergi Fernández sense èxit amb un llançament de pala. Edu Castro, el tècnic blaugrana, ha demanat temps mort quan només s’havien consumit tres minuts i mig. Un fet inusual. El Barça ha reiniciat amb èxit i ha jugat els millors minuts de la copa pressionant i ofegant molt amunt al Reus, aprofitant la seva major rotació i buscant sotmetre al màxim desgast a un rival que havia jugat dos partits d’alta tensió en dos dies seguits tant en els quarts contra el Liceo com en la semifinal davant del Lleida i que, a més, havia tingut un dia menys de descans que el rival. João Rodrigues, en el rebuig d’un penal llançat per ell mateix, ha fet l’1-0 (7’). Pascual, en un rebuig després d’un tret de cullera de Bargalló, ha marcat el 2-0 (17’) i, ell mateix, quan faltaven tretze segons per a la mitja part, ha establert el 3-0, un gol que ha fet molt mal als de Jordi Garcia. En el minut 18, el Reus ha tingut un penal favorable –patí de Bargalló–, però Fernández, espectacular, ha desviat amb el casc el tret a l’escaire de Salvat.

Castro ha fet jugar Egurrola en el segon temps. La versió oficial han estat molèsties musculars de Fernández. El porter, que es retira a final de curs, ha afrontat la seva darrera copa i ha alçat el seu dotzè títol.

Jordi Garcia, per la seva banda, ha ordenat defensa en zona a l’inici del període per sorprendre, per evitar desgast i per buscar el contraatac. El Reus ha arrencat amb empenta, però s’ha anat esbravant. Roca ha clavat el 4-0 (32’) aixecant amb suavitat la bola i ha sentenciat. La passada de Bargalló per sota les cames que ha trencat el sistema defensiu ha estat una genialitat. Ballart li ha aturat una directa a l’especialista Bargalló (37’) arran de la desena d’equip roig-i-negra. El Barça ha allargat les possessions i no ha anat a fer sang en un tram final intranscendent quant al resultat, tot i que hi ha hagut temps per veure una gran intervenció d’Egurrola amb la cama (45´) en una entrada fins a la cuina de Compagno.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)