Més hoquei

El Palau venç el Vila-sana i jugarà la final de la supercopa contra el Telecable

ACTUALITZACIÓ. El Generali Palau i el Telecable Gijón jugaran demà diumenge 13 h a Vila-sana la final de la segona edició de la supercopa d’Espanya. El remodelat Martinelia Manlleu, vigent campió de copa, ha caigut eliminat contra el Telecable Gijón per 1-2. El Palau, campió de la primera edició, ha superat l’amfitrió, el Vila-sana, per 4-3 amb Aina Florenza (3) decisiva i la portera internacional Laura Vicente providencial, sobretot en els darrers minuts.

El conjunt asturià, subcampió de lliga i de copa, s’ha avançat amb un gol de la portuguesa Ana Catarina Ferreira en el minut 15. Tasha Lee ha fet el 0-2 quan només s’havien jugat dos minuts del segon temps i ha acabat d’encarrilar el triomf asturià. Júlia Canal, en una gran acció personal, ha reintroduït de nou l’equip de Jordi Boada, que ha tingut oportunitats per fer el segon.

En la segona semifinal, , Valentina Fernández, en la continuació d’un penal llançat per ella mateixa, i Luchi Agudo, han avançat dos cops les locals en el primer temps (1-2). Aina Florenza ha fet l’1-1 per al Palau. Colomer ha empatat de nou en el segon temps (2-2), però Victòria Porta, de penal, ha avançat altre cop les locals (2-3). Florenza, aixecant i picant amb mestria en una falta directa (3-3) i amb un tir exterior que ha sorprès l’exportera del Palau Anna Salvat (4-3), ha situat per primer cop per davant les vallesanes. A 2:16, una blava mal ensenyada a Busquets –la falta l’havia fet Colomer–, ha provocat una directa. Vicente ha tret una ma esquerra que ha malbaratat la gran execució d’Agudo. La portera, amb el seu equip en inferioritat, també ha fet una gran aturada amb un tir a boca de canó de Barcons.