Mundial

Espanya jugarà els quarts contra la potent França

Hoquei sobre patins. Mundial. La selecció estatal masculina guanya Angola i acaba la fase de grups en la segona posició

Angola 1 Espanya 5

ANGOLA:Veludo, Centeno, Payero, Mendes i Pinto –equip inicial–; Diogo, Bernardino, Silva, Tavares i Alexandre.ESPANYA:Sergi Fernández, Alabart, Bargalló, Font i Barroso –cinc inicial–; Torres, Julià, Roca, Aragonès i Malián.GOLS:0-1 (3’) Bargalló. 1-1 (4’) Payero. 1-2 (18’) Roca. 1-3 (23’) Roca. 1-4 (46’) Font. 1-5 (46’) Julià.ÀRBITRES:C. Ferraro i P. Giraudo.FALTES:7 d’Angola i 3 d’Espanya.

La selecció espanyola masculina va guanyar Angola per 1-5 en l’últim partit de la fase de grups del mundial de San Juan a l’Argentina, i avui s’enfrontarà a França en els quarts de final (18.30 hora catalana). El conjunt africà va aguantat l’empenta del conjunt estatal gairebé durant tota la primera meitat, però es va arribar al descans amb un 1-3 i en els últims set minuts Espanya va sentenciar. Aquesta victòria va deixar el combinat estatal en la segona posició del grup B, i als angolesos, en la tercera. França va acabar en la tercera plaça del grup A després d’empatar (4-4) contra Itàlia en l’últim partit del seu grup. Els francesos han sumat una derrota contra Portugal (5-1), una victòria contra Xile (7-5) i un empat contra els italians (4-4) en el grup A.

En el partit que va tancar la fase de grups contra Angola, el combinat estatal es va avançar en el minut tres amb un gol de Pau Bargalló, però un minut després el conjunt africà va empatar amb un gol de Martín Payero. Angola va plantar cara, va jugar de tu a tu i va tenir les seves bones ocasions en els primers minuts de partit. Espanya no trobava la manera de superar la seva defensa i de controlar els seus atacs, que van crear cert perill. Un temps mort demanat pel seleccionador estatal, Guillem Cabestany, a set minuts del descans va portar tranquil·litat i noves idees per superar el rival. Nil Roca va posar al davant Espanya uns segons després i ell mateix va fer l’1-3 a dos minuts per arribar al descans.

En la segona meitat la selecció espanyola va buscat ampliar la diferència i va dominar el partit, tot i que el joc no va ser brillant. Angola es va defensar bé i amb encert. No va ser fins als últims cinc minuts que el conjunt estatal va sentenciar. Ferran Font i Marc Julià van marcar dos gols amb disset segons de diferència i van situar un clar i definitiu 1-5 en el marcador.