Mundial

Una ensopegada històrica

Hoquei sobre patins. Mundial. És el segon cop en 43 participacions en un campionat del món que Espanya no disputarà les semifinals ni lluitarà per les medalles, l’anterior va ser el 1991

Espanya 9 Alemanya 0

ESPANYA:Sergi Fernández, Alabart, Bargalló, Font i Barroso –equip inicial–; Torres, Julià, Roca, Aragonès i Malián.ALEMANYA:Hilbertz, Strieder, Thiel, Karschau i Börkei –equip inicial–; Rindfleisch, Ober, Rath, Morovic i Langenohl.GOLS:1-0 (3’) Bargalló. 2-0 (13’) Torres. 3-0 (16’) Aragonès. 4-0 (20’) Julià, de penal. 5-0 (26’) Roca. 6-0 (29’) Bargalló, de falta directa. 7-0 (34’) Torres. 8-0 (41’) Font. 9-0 (46’) Font.ÀRBITRES:C. Fernández i S. Insua. Van mostrar targeta blava a Julià i Börkei.FALTES:7 d’Espanya i 5 d’Alemanya.

La selecció espanyola masculina va patir una ensopegada inesperada i històrica i va ser eliminada en els quarts de final del mundial de San Juan (Argentina) per França en els penals. El conjunt estatal ha disputat el campionat del món en 43 edicions, totes des del 1947, i només va estar absent en les dues primeres els anys trenta, i aquesta és la segona vegada que no jugarà les semifinals ni lluitarà per les medalles. En el seu palmarès Espanya té 17 títols de campió mundial, 12 subcampionats i 8 terceres posicions. És a dir, ha arribat a 29 finals en les 43 edicions que ha disputat i ha estat en la lluita per les medalles en 41 ocasions. Només s’ha quedat fora del podi sis cops. En quatre va finalitzar en la quarta plaça, en una l’any 1991 va ocupar el sisè lloc –la seva pitjor classificació– i en aquesta edició del 2022 a l’Argentina tornarà a lluitar per la cinquena i la sisena plaça.

La França dels germans Di Benedetto –Carlo, Roberto i Bruno– va deixar fora Espanya en un partit de quarts de final intens i amb dos estils de joc diferents, i ara la selecció espanyola haurà de lluitar per acabar cinquena. La selecció francesa ja fa uns anys que lluita per estar a l’elit i el combinat estatal li havia barrat el pas en els darrers campionats. En el mundial del 2019, a Barcelona, França va acabar quarta després de perdre el partit pel tercer i quart lloc contra Espanya (5-0), i en l’europeu del 2021 va arribar a la final i també va cedir contra la selecció espanyola, aquest cop en la pròrroga (2-1).

El seleccionador espanyol Guillem Cabestany va explicar després de la derrota contra França en els quarts: “Evidentment estic molt trist. En primer lloc pels jugadors, pel treball que han fet. No tinc res a retreure a l’equip, tampoc a l’staff tècnic, i em dol sobretot per ells, pel treball que han fet. I després per tota la gent que estarà trista, enfadada o emprenyada. Ens toca assumir aquesta derrota tant dura.” Guillem Cabestany també va pensar en l’història de la selecció estatal: “Hi ha una historia darrere, de molts equips, jugadors i seleccionadors, i obviament veure Espanya no lluitant pel títol segur que dol a tothom, a nosaltres també. Jo assumeixo la meva responsabilitat i ara hem d’intentar aixecar el cap i lluitar per quedar cinquens.” El capità de la selecció estatal, Pau Bargalló, va comentar: “És clar que tenim la mala sensació d’haver quedat fora. Per treure’n alguna cosa positiva, aquest grup es excepcional i estic orgullós de cada un dels meus companys, d’haver lluitat al costat d’ells fins al final. Intentarem millorar i fer autocrítica.”

43 participacions
Campió 17
Subcampió 12
Tercer lloc 8
Quarta plaça 4
Sisena posició 1
Cinquè o sisè 2022
Del cinquè al vuitè lloc
Espanya - Alemanya 9 - 0
Xile - Angola pendent (1)
Setè i vuitè lloc
Alemanya - perdedor 1 demà 17 h
Cinquè i sisè lloc
Espanya - guanyador 1 demà 19.30 h Hora catalana
Patrocini

Venç Alemanya i jugarà pel cinquè lloc

Espanya va golejar Alemanya per 9-0 i jugarà per la cinquena posició del mundial de San Juan (Argentina). El conjunt estatal va sortir molt centrat després de caure derrotat en els quarts de final i no poder lluitar per les medalles. L’objectiu és acabar en la cinquena posició i va fer el primer pas. El rival del partit per la cinquena i la sisena posició es jugarà demà (19.30 h, hora catalana) i sortirà del partit entre Xile i Angola, que s’ha disputat aquesta matinada. El conjunt estatal va ser molt superior a la selecció alemanya; en el descans ja guanyava per 4-0 i en la segona meitat va completar la golejada.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)