Mundial

Espanya perd la final del mundial (0-3) contra una Argentina molt més efectiva

El conjunt amfitrió s’ha avançat en el minut tres de joc i el combinat estatal s’ha estavellat contra la defensa i portera local

La il·lusió, el somni i les ganes de revalidar el títol mundial, guanyar el vuitè i el quart consecutiu no s’han fet realitat, i Espanya ha perdut per 0-3 la final contra Argentina en un Pavelló Aldo Cantoni de San Juan totalment ple d’aficionats donant suport a la selecció argentina. El conjunt amfitrió s’ha mostrat molt més efectiu i ha anat per davant en el marcador durant gairebé tot el partit. Argentina ha sumat el seu sisè títol mundial i s’ha apropat al combinat estatal que en té set en setze edicions. Les argentines van guanyar el seu darrer títol mundial l’any 2014 i en les dues darreres edicions van perdre la final contra Espanya..

La final s’ha iniciat a un ritme molt alt i les argentines s’han avançat amb un gol de Julieta Fernández en el minuts tres en la seva primera arribada perillosa. Les jugadores del conjunt estatal també han jugat amb intensitat i han creat perill, però la portera local Anabella Flores ha fet bones aturades davant les rematades d’Aina Florenza o de la capitana Anna Casarramona que ha tornat a l’equip titular després d’estar absent en els dos últims partits per problemes físics. En el minut 10 Julieta Fernández ha fet el 0-2, i amb aquest avantatge en el marcador les argentines han baixat una mica el seu ritme. Espanya ha dominat i per moments ha tancat a la seva rival en la seva àrea, però no ha pogut superar la defens i la portera local, i quan ho ha fet, a dos minuts per arribar al descans, la bola ha anat al pal.

El combinat estatal ha iniciat la segona meitat creant ocasions i ha disposat d’una falta directa per les deu faltes d’Argentina en el minut 33, però Aina Florenza no l’ha pogut marcar. Dos minuts després un contraatac culminat per Adriana Soto ha significat el 0-3. Argentina ha disposat d’una falta directa per les deu faltes d’Espanya un minut més tard i Laura Vicente ha aturat el llançament de Julieta Fernández. Una mica de precipitació en atac i les bones intervencions de la portera del conjunt amfitrió han impedit a Espanya inaugurar el marcador i ha acabat perdent per 0-3.

Portugal, tercera

La selecció portuguesa ha finalitzat en la tercera posició del mundial al guanyar Itàlia per 0-3 en el partit pel tercer i quart lloc. Al descans s’ha arribat amb un ajustat 0-1. Maria Ines Severino ha marcat els tres gols de la selecció portuguesa.