Lliga Europea

Dijous negre dels catalans

Hoquei sobre patins. Lliga europea. El Reus es jugarà entrar en la final a vuit en l’última jornada, i el Noia i el Calafell queden eliminats

El Reus Deportiu Virginias es jugarà la classificació per a la final a vuit de la lliga europea en l’última jornada de la fase de grups després de perdre a casa contra el Barcelos portuguès (1-4). El Noia Freixenet i el Parlem Calafell van quedar eliminats en ser derrotats en les seves visites a Portugal. Els de Sant Sadurní, per 5-1 a la pista del Porto; i els penedesencs, per 4-0 a la de l’Oliveirense. El Barça, que ja estava classificat com a primer de grup, va perdre el primer partit de la temporada (3-4) contra el Valongo portuguès. La final a vuit es jugarà a Viana do Castelo (Portugal), del 4 al 7 de maig. El lloc i les dates ja es coneixien, però avui s’ha fet oficial.

El Reus s’hauria classificat per a la final a vuit amb una victòria, però la derrota el va fer baixar a la tercera posició del grup D. Els reusencs van encaixar un gol aviat i Compagno va empatar a tres segons del descans. En la segona meitat, els roig-i-negres van buscar el gol i van tenir ocasions, però el Barcelos es va tornar a avançar i va sentenciar amb dos gols en els dos darrers minuts.

El Noia va quedar eliminat en perdre contra el Porto (5-1), i també per la victòria del Trissino. Els de Sant Sadurní ja no poden ocupar una de les dues primeres places. El Porto va dominar des de l’inici, 3-0 en descans, i el Noia no va poder fer res. Gil va marcar l’únic gol.

El Calafell era el que ho tenia més malament d’entrada i amb la derrota per 4-0 a la pista de l’Oliveirense es va acomiadar a falta d’una jornada. Un gol en el primer minut va encarrilar el partit pels portuguesos, que van dominar i van sentenciar amb dos gols d’Adroher en la segona meitat. En els darrers minuts del partit, el Calafell va disposar d’una falta directa i no la va poder transformar.

El Barça perd el primer partit

El Barça va encaixar la primera derrota de la temporada en un partit intranscendent i en què no es jugava res. Els blaugrana ja tenien assegurada la primera posició del grup i la classificació per a la final a vuit. El Barça va perdre per 3-4 contra el Valongo portuguès en un partit que va iniciar malament i va arribar a perdre per 0-3. Va saber empatar amb gols de Joan Pascual i Alabart en la segona meitat, però va encaixar el darrer gol a quatre minuts per al final.