Lliga Europea

El Vila-sana no completa la gesta i perd la final contra el Telecable (6-1)

El Vila-sana no ha sabut contrarestar el bon joc, la capacitat de definició i l’experiència del Telecable Gijón i ha perdut amb claredat, però amb el cap ben alt i sense deixar mai d’intentar-ho, per 6-1 la final de la lliga europea en la seva primera i meritòria participació. L’equip de Lluís Rodero no ha trobat la fórmula per trobar forats en una defensa molt ben tancada i s’ha vist superat per la qualitat rival, amb Sara Roces –5 gols en la semifinals contra el Generali Palau–altre cop letal amb tres gols. Piquero (2) i Lee han arrodonit la golejada i Julieta Fernández ha marcat pel conjunt del pla d’Urgell. El Telecable, que serà el rival del Vila-sana en la semifinal al millor de tres partits de l’OK Lliga, obté el seu sisè títol europeu, iguala el Voltregà capdavant del palmarès i es treu l’espina de la derrota a casa de l’any passat en la final contra el Palau. Tasha Lee s’acomiada de la competició per la porta gran amb la seva setena copa d’Europa –4 amb el Voltregà i 3 amb el Telecable–i el tècnic Ramon Peralta reconquereix la copa d’Europa en el curs del seu debut a Gijón.

Malgrat que el Vila-sana ha avisat en una acció de pissarra tot just servir de centre i que ha mogut bé la bola en els compassos inicials, el partit se li ha anat complicant de mica en mica. Primer per una falta directa en contra. Coelho, atenta, ha malbaratat amb l’estic quan Roces feia jugada (2’). En el minut 8,a més, l’equip asturià ha gaudir d’un penal que Piquero ha transformat amb un tret de pala imparable per tot l’escaire (1-0). Anna Salvat, que ha sortit només pel penal en el lloc de Sandra Coelho, havia rebutjat el primer tir, però els àrbitres l’han fet repetir. El Vila-sana ha gaudit d’una superioritat de dos minuts per una blava a Roces (10’), molt nerviosa, però no n’ha tret profit. La figura del Telecable s’ha tranquil·litzat i ha clavat el 2-0 (14’) de falta directa, executada a dos tocs, arran d’una blava a Julieta Fernández. La primera part s’ha acabat encara pitjor quan la gran Tasha Lee, en el seu darrer partit europeu, ha desviat amb tota la intenció del mon la bola penjada per Piquero i ha fet el 3-0 quan només faltaven dos segons per al descens. Un gerro d’aigua absolutament gelada. El Vila-sana ha llançat a porteria en diverses ocasions però sense la claredat suficient per intimidar a la portera xilena Fernanda Hidalgo.

El Telecable ha deixat encara més estabornit el Vila-sana quan només havien transcorregut 49 segons del segon temps. Roces li ha pispat la bola a Agudo a mitja pista, ha marxat, ha superat una rival i ha batut Coelho per l’escaire, un golàs (4-0). També ha estat un gran gol el de Julieta Fernández aixecant i picant, que obria una certa escletxa d’esperança (4-1 enel 31’). El Vila-sana, no se li pot negar, ho ha seguit donant tot i mai no ha llançat la tovallola. Fins i tot ha pogut fer el segon en accions de Daiana Silva o Maria Porta en un marc de partit més trencat que, de fet, amb gairebé tot perdut, ja li interessava. Fins que Roces, assistida per Lee, ha segellat definitivament el títol amb el 5-1 en el minut 43. Coelho li ha tret una directa precisament a Roces (44’) però Piquero ha rubricat la golejada (6-1). Julieta Fernández ha xocat amb Hidalgo en la primera directa del Vila-sana ja amb tot el peix venut.