Lliga Europea

El Porto, amb tres catalans, guanya el títol i trenca el malefici europeu

Supera per 5-1 el Valongo i torna a ser el campió després de 33 anys en els que ha perdut 11 finals

El Porto Fidelidade ha guanyat la lliga europea al derrotar en la final el Valongo Colquímica per 5-1. El Porto, amb els catalans Xavier Malián, Xavier Barroso i Roc Pujadas, que no ha disputat la final, i amb el tècnic establert a Catalunya Ricard Ares, ha guanyat el seu tercer títol de la màxima competició europea de clubs després dels que va aconseguir els anys 1986 i 1990. Feia 33 anys que no era el campió, i entre els dos últims títols ha perdut 11 finals. El Valongo, entrenat pel tècnic català establert de fa anys a Portugal, Natxo Edo, i amb el seu fill Xano Edo com a porter, ha tornat a ser el subcampió, com l’any passat.

El Porto s’ha avançat en el minut 8 amb un gol de Costa i cinc minuts després el Valongo ha empatat. Di benedetto i Alves, de falta directa han situat el 3-1 al descans. Di Benedetto pràcticament ha sentenciat amb el 4-1 als cinc minuts de la represa. El Valongo ha desaprofitat un penal i el Porto una falta directe i Barroso ha marcat el 5-1 definitiu a un minut del final.