OK Lliga

El Calafell, el Reus i el Lleida ja tenen passaport europeu

Hoquei sobre patins. Lliga europea. Accedeixen a la fase de grups, que reunirà els 16 millors i per a què el Barça ja estava classificat

Tres equips catalans, el Calafell, el Reus i el Finques Prats Lleida, van segellar ahir el pas a la fase de grups de la lliga europea d’hoquei sobre patins, que aplegarà setze equips dividits en quatre grups de quatre i per a què ja estava classificat el Barça, un dels vuit caps de sèrie que tenia l’accés directe sense haver de jugar les fases de qualificació. La resta són el Liceo, l’Sporting, el Benfica, el Barcelos, el Trissino, el Lodi i el Saint-Omer. La fase de grups arrencarà el 30 de novembre. Els dos primers de cada grup passaran als quarts de final d’anada i tornada, que es jugaran el 14 de març i el 4 d’abril del 2024, i la final a quatre està prevista l’11 i el 12 de maig. També van segellar el pas a la segona fase de qualificació, aquest cap de setmana, l’Oliveirense, el Forte dei Marmi, el Valongo, el Tomar i el Porto, el vigent campió.

El Reus és un habitual en la fase de grups europea i ha estat campió de la competició vuit vegades, la darrera el 2017 al Barris Nord de Lleida. El Calafell repeteix la fita que va assaborir el curs passat i el Lleida fa un pas endavant en la trajectòria continental després d’haver estat campió de la CERS el 2018 i de l’Europe Cup el 2019 i el 2021.

En el grup D, el Calafell va derrotar per 4-1 el Vendéenne amb gols d’Escala, Ferrer i Miras (2, 1 de penal) i va acabar primer per davant del Reus Deportiu, que va superar el Sarzana italià, que només havia sumat un empat en la primera jornada contra la Vendéenne (5-5). Els roig-i- negres van ser superiors (7-3), amb gols de Casas (3,2 de falta directa), Aragonès, Oruste, Salvati Gelmà.

En el grup C, el Finques Prats Lleida va fer la feina contra el Noisy francès (4-1) amb gols d’Ojeda (2), Folguera i Moncusí i va acabar segon. En el primer partit de la jornada, el Porto va apallissar el Coutras per un escandalós 12-1, amb 5 gols del català Roc Pujadas. També van jugar dos catalans més, el porter Xavi Malián i el defensa Edu Lamas. El Porti va ser quart en la lliga porgues i per això s’ha vist obligat a jugar la fase de qualificació tot i ser campió d’Europa.

Lliga portuguesa
Sporting, Benfica, Barcelos, Porto, Valongo, Oliveirense i Tomar
OK Lliga
Barça, Deportivo Liceo, Reus Deportiu, Calafell i Finques Prats Lleida
lliga italiana
Trisino, Lodi i Forte dei Marmi
Lliga francesa
Saint-Omer

El Noia i l’Igualada, a l’Europe Cup

El Noia Freixenet, eliminat en el grup B jugat a Forte dei Marmi i que ahir va tancar amb triomf contra el Germania (8-0), i l’Igualada Rigat, que va caure en el grup jugat a Forte dei Marmi i ahir va superar el Diessbach (3-1), no van obtenir el passaport, però disputaran l’Europe Cup, la segona competició continental. També hi han accedit el Diessbach, el Germani, el Noisy, el Coutras, la Vendéenne i el Sarzana. L’Europe Cup s’iniciarà del 17 al 19 de novembre amb la ronda de qualificació; els vuitens de final estan previstos el 16 de desembre i el 20 de gener del 2024; els quarts, el 17 de febrer i el 16 de març, i la final a quatre es jugarà el 13 i 14 d’abril. La lliga europea femenina, d’altra banda, s’iniciarà dissabte vinent amb la participació de tres equips catalans: el Vila-sana Coop. d’Ivars, el Generali Palau i el Martinelia Manlleu. Els quarts de final es jugaran el 23 de març i el 3 d’abril i la final a quatre està prevista el 27 i el 28 d’abril.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)