Europeu

Espanya vol el vuitè títol en la final contra Portugal

Hoquei sobre patins. Europeu femení. La selecció espanyola, amb vuit jugadores catalanes, ha golejat clarament França en la semifinal

Espanya 11 França 1

ESPANYA:Savat, Roces, Puigdueta, Casarramona i Piquero –equip inicial–; Ferrer (p.s.), Forenza, Lolo, Blackman i Porta.FRANÇA:Buchoux, Fay, Husson, C. Gohet i Lagroye –equip inicial–; i L. Gohet (p.s.), Dubocquet, Herrault, Gefflot i Espin.GOLS:1-0 (2’) Roces. 2-0 (10’) Casarramona. 2-1 (19’) Dubocquet. 3-1 (19’) Blackman. 4-1 (23’) Roces. 5-1 (25’) Piquero. 6-1 (28’) Florenza. 7-1 (31’) Piquero. 8-1 (32’) Puidueta. 9-1 (32’) Florenza. 10-1 (35’) Puigdueta. 11-1 (50’) Porta.ÀRBITRES:S. Coelho i C. Ferraro. Van mostrar targeta blava a Husson.FALTES:5 d’Espanya i 1 de França.

La selecció espanyola femenina buscarà el seu vuitè títol europeu de la història i el setè consecutiu en la final d’aquest vespre contra Portugal (20.30 h, E3 i Tdp). Espanya va guanyar França per 11-1 en la segona semifinal del campionat d’Europa que s’està disputant a Olot, i es va classificar per a la seva vuitena final consecutiva i tretzena en total en un europeu. El combinat estatal de Ricard Muñoz, amb vuit jugadores catalanes, disputarà la final contra Portugal, que es va imposar en la primera semifinal a Itàlia (1-4). Serà la sisena final seguida que jugaran les seleccions espanyola i portuguesa, i en totes el títol va ser per al combinat estatal.

En el minut 2 de la semifinal, Sara Roces va inaugurar el marcador i a partir d’aquí el domini va ser d’Espanya. Anna Casarramona va fer el 2-0 i a sis minuts del descans va marcar França. Només vuit segons després, Aimée Blackman va marcar el 3-1. Sara Roces en el refús d’una falta directa i Marta Piquero van situar el 5-1 del descans.

Els primers minuts de la segona meitat van ser un festival golejador de la selecció estatal: en deu minuts van fer cinc gols més, amb dos d’Aina Florenza, dos de Laura Puigdueta i un altre de Marta Piquero. Amb el 10-1 en el marcador Espanya va abaixar una mica el ritme i va fer canvis per estar més fresca de cara a la final. En l’últim minut, Victoria Porta va tancar la golejada amb l’11-1.

Portugal supera Itàlia per 1-4

En la primera semifinal Portugal es va imposar per 1-4 a Itàlia. La primera meitat va ser anivellada, tots dos equips van tenir les seves ocasions, i les portugueses van estar més efectives de cara a la porteria contrària. Es va arribar al descans amb un 1-2. En el segon temps, Portugal va dominar més, i dos gols de Raquel Santos, un en els primers minuts i un altre a 13 segons de la fi, van sentenciar el partit.