Més hoquei

Derrota cruel del Generali Palau en els penals en la final Intercontinental

El Generali Palau ha perdut al pavelló Aldo Cantoni de San Juan (Argentina) contra el Telecable Gijón la final de la copa Intercontinental en la tanda de penals: 3-3 (2-1) . El temps reglamentari s’ha acabat amb taules, no hi ha hagut gols en el temps afegit i en la tanda definitiva el Telecable ha sentenciat en el cinquè llançament transformat per Ana Catarina Ferreira. Florenza havia avançat les vallesanes en el segon penal i Puigdueta ha estavellat el tercer al pal, però el conjunt asturià ha marcat els dos últims. Nuria Ameida ha empatat en el quart i la seva companya ha sentenciat després que el Palau igualés tres cops un resultat advers durant el partit. El conjunt vallesà campió d’Europa el 2021 i el 2022 –en la final contra les asturianes–no ha pogut alçar el títol en el seu debut davant del vigent campió continental, que obté el trofeu en la seva segona participació. El conjunt asturià havia jugat també a San Juan la primera edició de la competició femenina el 2018, en la qual el campió va ser el Concepción de San Juan superant-lo en la final.

Sigui com vulgui, el Telecable Gijón s’ha avançat de seguida amb un gol de Marta Piquero. Aina Florenza ha replicat ben aviat (1-1). Però una blava clar de Carla Fontdeglòria ha provocat un falta directa. Laura Vicente ha aturat l’acció de Sara Roces però Nuria Almeida ha marcat en el rebuig (2-1 en el 7’). Un inici molt mogut. De fet, tota la primera part s’ha jugat a tot drap. Florenza ha empatat de falta directa –blava a Almeida–en el 34’, però tot seguit, un minut mes tard, el Telecable ha penalitzat el balanç defensiu català en un contraatac coronat per Ana Catarina Ferreira (3-2 en el 35’). A 4:12 del final, Anna Casarramona ha fet el 3-3 en un tram final del partit en què el conjunt d’Ivan Sanz ha estat superior i ha abocat l’enfrontament a una pròrroga infructuosa que res no ha decidit.