Copa

El Calafell venç el Noia en els penals i és el primer semifinalista

El Parlem Calafell ha derrotat el Noia Freixenet en la tanda de penals amb dos gols de Jepi Selva després d’un empat a 3 en el temps reglamentari i en la pròrroga i ha celebrat un triomf històric, el primer en una fase final de copa, convertint-se en el primer semifinalista de la copa Calafell 2024. Jugarà dissabte (16.15 h) contra el Senergy Renovables Sant Just, que ha derrotat per 5-4 l’Alcoi en el seu debut en la competició. El partit, dels que fan afició, ha estat d’alt voltatge, molt ben jugat per partit de tots dos equips i amb un desenllaç propi d’una gran final.

Blai Roca li ha aturat un penal a l’especialista Sergio Miras (6’) i en la jugada posterior el Noia s’ha avançat amb un gol de Jordi Bargalló. Un gerro d’aigua freda per als amfitrions. A 2:38 del descans, però, Miras, en un acció personal entrant des del darrera de la porteria i cobrint molt bé la bola, ha provocat el gol de l’empat (1-1). El jugador del Noia Costa, involuntàriament, ha acabat empenyent la bola al fons de la xarxa. I a 1:22, Miras, amb un cacau estratosfèric, ha acabat de materialitzar la reacció calafellenca (1-2) enmig de l’èxtasi de l’afició local en un Joan Ortoll pràcticament ple. El Noia havia capitalitzat un cert domini amb una bona circulació de bola però les fuetades del conjunt de Ferran López han estat letals.

El Noia ha sortit endollat i malgrat que Gabarró ha fallat una directa per una blava a Ferrer, Esteller, murri com sempre dins del quadre, ha empatat en la superioritat numèrica (2-2). Xaus no ha pogut batre el porter del Noia Roca en la directa propiciada per la desena falta d’equip dels sadurninencs, però en la segona, per blava a Morales, ha clavat el 2-3 (33’). Rovira, amb un tir perfecte, ha empatat de nou (3-3 en el 41’) i ha acabat d’afegir emoció a un partit tens i amb tots els ingredients. En el darrer segon, Costa ha tingut les semifinals en el seu estic però el seu tret, a boca de canó,s’ha perdut per dalt amb Camps batut. El Noia ha arribat a la pròrroga amb 13 faltes i el Calafell en duia 9 i l’amenaça imminent de la directa, que mai no s’ha produït. Els penedesencs han jugat dos minuts amb només tres jugadors de pista en la primera part del temps afegit per una blava al seu tècnic Ferran López. No hi ha hagut gols. En la segona part, tampoc, i el duel s’ha decidit en els penals després de 60 minuts.

Selva ha marcat el primer penal i Rovira, en el desè, ha allargat la vida del Noia. Selva ha repetit en el primer llançament de la segona tanda i Rovira, en canvi, no ha pogut batre Gerard Camps, que s’ha erigit en un dels grans protagonistes del partit.