OK Lliga

Dotze punts amb molt de joc

Hoquei sobre patins. A falta de quatre jornades de l’OK Lliga, set equips lluiten per cinc places del ‘play-off’ pel títol i s’ha de definir el ‘play-out’ i les dues places de descens

Quan només falten quatre jornades i hi ha dotze punts en joc per acabar la primera fase de l’OK Lliga, la majoria de coses encara s’han de decidir, tot i que algunes ja són segures. El Barça acabarà primer la fase regular i ja està classificat pel play-off pel títol juntament amb el Noia i el Liceo. Per a les altres cinc places hi ha set clars aspirants, tot i que matemàticament nou equips encara hi podrien entrar. Aquests set equips – el Calafell, el Reus, el Voltregà, l’Alcoi, el Sant Just, l’Igualada i el Caldes– estan en un marge de només set punts i la lluita es preveu molt dura. Els cinc primers ocupen els llocs entre els vuit primers, mentre que els igualadins i els calderins en són fora i necessiten recuperar punts.

El Lleida i el Girona també podrien entrar de manera matemàtica entre els vuit primers, però estan molt lluny i la seva lluita se centra primer a evitar el descens directe i, després, si pot ser, a sortir de les dues places del play-out, l’eliminatòria de permanència en què només un continuarà a la màxima categoria. Els lleidatans són a cinc punts de la primera plaça de la salvació, mentre que els gironins són a vuit, que en realitat són nou perquè tenen perdut l’average amb el Caldes. En la jornada d’aquest cap de setmana hi ha un duel molt interessant entre el Girona i el Lleida, en el pavelló gironí, que pot començar a aclarir algunes coses en la zona baixa.

Tant el Lleida com el Girona també han de mirar enrere perquè el Rivas és a només una victòria de poder sortir de la zona de descens. De fet, el conjunt madrileny matemàticament encara es podria salvar directament, però gairebé hauria de fer un ple de victòries. El Mataró, el cuer, està virtualment condemnat al descens i es podria fer real en aquesta jornada en el partit que jugarà dissabte a casa contra l’Igualada. El conjunt mataroní té vuit punts i és a dotze de la primera plaça que no baixa directament, que ocupa el Girona. Si el Mataró perd serà a dotze o més punts de la salvació, segons el que facin els gironins, quan només quedaran nou punts per disputar.

TRES CLASSIFICATS

El Barça, el Noia i el Liceo ja tenen segura la seva plaça en el ‘play-off’ pel títol

DUEL MOLT DIRECTE

Els dos equips que ocupen els llocs de ‘play-out’ s’enfronten entre si: Girona-Lleida

PODRIA BAIXAR

El Mataró, el cuer, podria perdre la màxima categoria aquesta mateixa jornada
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)