Internacional

Només una mica d'incertesa

Hoquei sobre patins. Espanya va segellar ahir el passi a semifinals del mundial doblegant la tossuderia de França, que es va refer quan perdia per 4-0. El rival serà Xile, sorprenent

ESPANYA5


FRANÇA3


Una vegada més, la selecció espanyola va segellar ahir contra França (5-3) l'accés a les semifinals del mundial tot i la insistència dels joves valors gals, i jugarà avui per una plaça en la final, contra Xile, que va trencar els esquemes a Itàlia i va protagonitzar la gran sorpresa del campionat.

Hi havia respecte per França. Primer perquè en el darrer europeu de Portugal va donar feina (4-1), després perquè contra els argentins en la fase de grups va estar sempre en el partit (3-1), i finalment per un factor psicològic: el triomf dels joves sub-17 francesos a Alcobendas contra Espanya en la semifinal, ratificant per fi la predisposició de l'hoquei sobre patins d'aquest país de fer un pas endavant. Per acabar-ho d'adobar, el Brasil havia generat dubtes de balanç defensiu a Espanya en el partit anterior.

Per això, els homes de Carles Feriche –nou catalans i un asturià–van sortir concentrats i van deixar el partit coll avall en el primer temps (3-0), malgrat que es van carregar de faltes. El segon període va ser força més titubejant, i encara bo que el porter Sergi Fernández tenia l'antídot per evitar un final més verinós.

Espanya va dur el pes i de seguida es va avançar. Pedro Gil va robar una bola i Le Roux li va fer un clar penal. Gual, que ha obert la llauna fins ara en tots els partits d'aquest mundial, la va clavar per l'escaire. El conjunt francès s'obria molt en defensa per dificultar la construcció del joc i permetia a Adroher rebre dins del quadre. Ja havia avisat en un parell d'accions ben salvades pel porter rival, però no va desaprofitar la gran assistència que li va regalar Gil (2-0). Bargalló, en una acció marca de la casa en què va entrar fins a la cuina, va marcar el 3-0. Sergi va aturar (18') una falta directa arran de la desena falta del conjunt espanyol.

El 4-0 de Toni Pérez tot just a l'inici de la segona part feia augurar un panorama idíl·lic als de Feriche. Però un penal comès sobre Cirilo García va provocar el gol de David Florent (4-1, en el 23') i va començar a aigualir la festa. Els francesos es van acostar perillosament amb un altre gol (4-2), però una acció estudiada en el llançament d'una falta amb tres tocs de Torner, Pérez i Bargalló, que va empènyer la bola a la xarxa, va semblar la sentència (5-2). Espanya va buscar possessions llargues per adormir el partit, però es va acabar adormint ella mateixa. Roux, amb un cacau creuat la va despertar de sobte. La quinzena falta va obligar Sergi Fernández a aturar una primera falta directa a Weber (36'). Una blava clara sobre Gil el va obligar de nou a lluir-se a 2:12 del final davant l'escomesa de Roux en una altra falta directa. Amb el nou reglament, badar és pecat.

ESPANYA: Sergi Fernández, Gual, Jordi Bargalló, Pedro Gil i Adroher –equip inicial–; Torner, Pérez i Selva. FRANÇA: Tanguy, Le Roux, Weber, Roux i Florent –equip inicial–; García, Nedder i Morales. GOLS: 1-0 (2') Gual, de penal. 2-0 (12') Adroher. 3-0 (14') Bargalló. 4-0 (21') Pérez. 4-1 (23') Florent, de penal. 4-2 (28') Nedder. 5-2 (29') Bargalló. 5-3 (34') Roux. ÀRBITRES: Leandro Agra (BRA) i Trosten Flossel (ALE). Blava a Gil.
Quarts de final (avui)
Brasil - Argentina
5-9
Espanya - França
5-3
Itàlia - Xile
1-2
Portugal - Moçambic
6-0
Semifinals
Avui
Espanya- Xile
20.15 h
Argentina- Portugal
22.15 h
Sorprèn que l'equip que ataca més tingui 10 faltes i el que defensa més, només 2. O ho fan molt bé o els criteris són diferents

Gol d'or dels xilens contra Itàlia

Els angolesos estan contents perquè Xile, l'equip que els va impedir accedir als quarts de final, va fer saltar ahir la banca i va eliminar contra tot pronòstic la selecció italiana, per 1-2, gràcies a un gol d'or marcat de penal que va entrar plorant. Xile se les heurà amb Espanya i, passi el que passi, ja ha fet una veritable gesta.

Portugal, per la seva banda, es va adjudicar el derbi contra Moçambic (6-0), una de les seves excolònies, i jugarà l'altra semifinal contra l'Argentina, que va superar sense contemplacions el Brasil per 9-5. Tot i que els brasilers, tal com havien fet amb Espanya, van signar una bona actuació i van estar dins del partit fins que els sud-americans van marcar el 8-5. Portugal no obté el títol des que el va guanyar l'any 2003 a casa, concretament a Oliveira d'Azemeis, i els argentins van ser campions per última vegada el 1999, a Reus, amb aquell famós gol de Gaby Cairo contra Espanya marcat al pavelló olímpic.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)