Internacional

Més festa al Vendrell

Copa Continental. El sorprenent conjunt penedesenc rep avui el Benfica, el campió d'Europa, disposat a trencar una altra barrera en el partit d'anada

El Moritz Vendrell prolonga avui la festa del centenari del club amb la visita del Benfica en l'anada de la copa Continental (20.00h), un repte majúscul i nou capítol del somni col·lectiu en què està immersa l'entitat des que va guanyar la copa a Oviedo. El conjunt penedesenc afronta la cita en qualitat de campió de la copa de la CERS, i el seu rival és el flamant campió de la lliga europea. La tornada es jugarà a Lisboa el 2 de novembre i el conjunt de Guillem Cabestany, per tant, intentarà obtenir el millor resultat possible per viatjar a Portugal a defensar-lo. Els lusitans són favorits per historial i perquè juguen el segon partit a casa i també tenen l'avantatge d'haver mantingut bona part del bloc que els va fer campions. Per contra, el seu principal handicap és que encara no han jugat cap partit oficial aquesta temporada i que no han pogut fer una pretemporada idònia perquè tenien molts jugadors en el mundial. El Vendrell, en canvi, ja ha obtingut dues victòries en dos partits en l'OK Lliga malgrat que es troba en ple procés d'engranatge de totes les noves peces. De moment, la sinergia és molt positiva. Com deia el nou porter del Benfica, el català Guillem Trabal –substitut de l'internacional Ricardo Silva–, en una entrevista publicada ahir en aquest rotatiu, “es nota la mà de Cabestany”. L'1-6 a Calafell i el 3-1 contra el Vic són bons símptomes, tot i que encara és aviat per emetre un judici de valor pou acurat, i més tenint en compte el potencial del Benfica.

Els seguidors del Vendrell són uns autèntics privilegiats, perquè han pogut veure al seu pavelló en els últims mesos la final quatre de la CERS –títol local amb gol d'or contra el Vic–, la supercopa –triomf del Barça–i ara l'anada de la Continental.

A més del canvi de porter, la diferència amb el Benfica que va profanar el Dragão Caixa de Porto i que va obtenir el seu primer títol en la màxima competició continental serà l'absència de l'incisiu portuguès Luís Viana, que ha marxat al Juventude de Viana, i de l'internacional brasiler Claudio Filho, Cacau. El fitxatge ha estat el del jove Miguel Rocha, format al planter del club i que el curs passat va jugar amb l'Oliveirense. El Benfica té una plantilla potent. Al davant, sobresurt la veterania de l'exblaugrana Carlos López, sempre amb la canya a punt. L'altre català, Marc Coy, va emigrar a l'hoquei portuguès arran de la seva gran temporada amb el Calafell fa dos cursos, quan es va convertit en el pitxitxi de l'OK Lliga. El curs passat era suplent i això constata la qualitat de la plantilla lusitana. L'argentí Esteban Ábalos, subcampió del món amb l'Argentina, és un altre dels destacats, sense oblidar els internacionals portuguesos Walter Neves, Diogo Rafael i João Rodrigues, primeres espases. El nou tècnic és Pedro Nunes, que aquest estiu ha substituït al campió Luís Senica.

Campió sense jugar el 2011

El Benfica va guanyar la copa Continental el 2011 per incompareixença del Liceo, que posteriorment va ser sancionat amb l'exclusió europea i posteriorment readmès a canvi de pagar una multa econòmica. Els gallecs no volien jugar la final a un sol partit a Portugal. El Benfica hi va accedir com a campió de la CERS, competició que també es va endur el 1991.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)