Esport i política

L'esport també hi juga

Les entitats de Catalunya s'uneixen en la Diada per reivindicar els drets nacionals i recordar els seus propis greuges

La UFEC, la Secretaria General de l'Esport i la Plataforma fan un acte conjunt a Barcelona

Igual que en les darreres cinc ocasions que s'ha celebrat la Diada d'una manera festiva, històrica i reivindicativa, l'esport català, unit, no va fallar a la cita d'ahir. Ho va fer a través de la Secretaria General de l'Esport, la Unió de Federacions Esportives (UFEC) i la Plataforma Pro Seleccions en un doble acte en què van participar, a més, nombrosos representants de les diferents federacions catalanes.

Al matí, el secretari general de l'Esport, Gerard Figueras, i el president de la UFEC, Gerard Esteva, amb altres representants de l'esport, van fer la tradicional ofrena a Rafael Casanova.

A la tarda, els presidents de les federacions i els representants d'entitats i institucions van ser convocats per la UFEC i la Plataforma al passeig Pujades amb passeig Picasso, just davant del castell dels Tres Dragons del parc de la Ciutadella per mostrar la seva unitat en una reivindicació nacional en què l'esport també hi té molt a dir i molt a guanyar. En la trobada de la tarda, just abans de la manifestació, el FC Barcelona també hi va ser representat, mitjançant el directiu Jordi Moix. Esteva i Figueras es van situar a la primera línia al costat del president de la Plataforma, Xavier Vinyals, entre d'altres. També hi va ser la reconeguda entrenadora de natació sincronitzada Anna Tarrés, que s'ha pronunciat a favor de la independència.

L'esport ja havia estat present en les grans mobilitzacions de l'Onze de Setembre dels últims anys. Esportistes, clubs i federacions van participar en la Via Catalana (2013), en la V (2014) i en la concentració de la Meridiana el 2015. Exemples d'aquesta implicació són el pas de la Via Catalana pel Camp Nou el 2013 i la participació de fins a un centenar d'esportistes duent el punter l'any 2015 per la Meridiana.

Les federacions, els clubs i el govern s'han queixat, a més, en aquests darrers anys dels greuges que pateix l'esport del país, que es van fer públics en un llarg manifest l'any passat. Els greuges incloïen la llicència única, l'impost de societats i el voluntariat esportiu. La Plataforma va fer públic un estudi de l'impacte econòmic que tindria la independència per a l'esport del país i que seria d'uns 176 milions d'euros més cada any.

TRADICIÓ

Al matí Gerard Esteva i Gerard Figueras van fer junts l'ofrena a Rafael Casanova

GREUGES

La independència també tindria un impacte favorable per al sector esportiu del país

Núria Picas, protagonista a Berga

La corredora de muntanya i excampiona del món de curses de llarga distància Núria Picas va llegir un dels manifestos que es van sentir en l'acte que es va celebrar a Berga. L'esportista de Manresa, que viu a la capital del Berguedà, sempre ha manifestat el seu suport al moviment independentista.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)