Rugbi

“Estem contents”

Rugbi. El GEiEG comença el curs amb bones sensacions tot i el 16-31 en la copa catalana amb l'INEF, campió de tots els títols la temporada passada

El GEiEG va disputar el seu primer partit a casa aquest curs, en la copa catalana femenina, enfront l'INEF. Les barcelonines, campiones dels tres títols la temporada passada –de la copa catalana i la copa primavera en l'àmbit català i de la divisió d'honor femenina en l'estatal– es van imposar 16-31 a les grupistes. Un resultat molt diferent dels de fa un any: 0-68 en la competició catalana a l'octubre, 42-3 en la competició estatal al gener i 62-5 en les semifinals de la copa primavera. El conjunt de Coral Vila havia guanyat 0-51 en la primera jornada amb el Gòtics. “Molt bé i amb millors sensacions. He vist un salt de qualitat respecte a la temporada passada, que ja m'ho esperava. Però fins que no hem començat a competir no ho hem pogut veure”, va dir l'entrenadora respecte a l'arrencada del seu equip, que la va deixar satisfeta tot i la derrota dissabte a Palau: “Estem contents de com va anar i de la intensitat que vam tenir. Era el primer partit que fèiem contra un rival amb cara i ulls. I potser ens van sobrar els darrers deu minuts: elles acaben resolent per una qüestió física, ens van superar dues vegades per l'exterior.” “No vam tenir els problemes de l'any passat”, hi va afegir Vila, que puntualitzava les dues marques de l'INEF després de fer passades endavant: “Eren accions molt justes, que l'àrbitre no veu. El marcador hauria estat més ajustat encara, són 10 punts extres. Teníem l'acció just davant nostre i l'àrbitre no ho veu.” L'entrenadora del GEiEG, que després de Nadal disputarà la divisió d'honor femenina per novè any, va valorar la imatge del seu equip en un “partit molt intens i disputat”: “La gent comentava que s'havia vist una bona tasca col·lectiva, millor que l'INEF, que va resoldre per accions individuals que marquen la diferència.”

Resignats, també

El GEiEG i l'INEF juguen la copa catalana fins Nadal. Després disputaran la divisió d'honor femenina, a una sola volta. Una situació que pot canviar per al curs que ve, en la temporada 2017/18. La competició d'àmbit estatal passaria a jugar-se a doble volta. “Suposa un esforç econòmic i de volum de gent per als equips”, va dir Coral Vila, que agraïa el canvi per poder dignificar la competició. Com la tasca que fan els clubs en la formació, ara que sobretot en l'àmbit femení la selecció estatal comença a tocar èxits tant en el seven com en el XV: “Ara es posen les piles i donen, després de tretze o catorze anys, una petita subvenció per la tasca de promoció del rugbi a les escoles”, va dir respecte a la quantitat econòmica, molt petita, que reben des d'aquest any a Lleida i Girona. “Els clubs ens hem resignat i veiem incompatible el seven i la competició de clubs”, va dir l'entrenadora grupista sobre l'autèntic espoli que han patit els clubs en les dues darreres temporades, perquè les seves jugadores poguessin entrenar-se i disputar una multitud de competicions que tenien, en els Jocs Olímpics, el seu epíleg. És el cas d'Eli Martínez, que ara té una lesió al genoll de llarga durada. “L'Eli l'any passat va fer quatre entrenaments en tota la temporada amb nosaltres. I el joc de 7 a 15 és molt diferent, a banda que poden estar molt en forma però els falta la coordinació”, va explicar. L'osonenca, amb el cartílag malmès, vol tornar a jugar però no té data de recuperació i està pendent de com evoluciona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)