Atletisme

Estela García vola per un doble botí en els 200 m

Atletisme. La velocista vilanovina va obtenir una valuosa medalla de bronze amb una nova plusmarca catalana (23.11). Esther Guerrero, quarta, es queda sense premi en els 800 metres

Després de dues jornades acaronant les places del podi, la primera medalla per a la delegació catalana va arribar, per fi, gràcies a la vilanovina Estela García, que va volar fins al bronze sobre el tartan de Campclar en una ajustadíssima final del doble hectòmetre. La deixeble de Ricard Diéguez va haver d’esperar uns instants per saber la sentència de la foto d’arribada i va tenir premi per partida doble, ja que va ratificar la seva tercera plaça i va confirmar el registre de 23.11, dues centèsimes per sota de la seva plusmarca catalana. “Estic supercontenta. Quan he sortit dels blocs volia guanyar i després de la corba m’he dit ‘segueix, segueix’, i en l’arribada tan igualada m’he llançat en la meta, que és el que m’ha acabat donant la plaça del podi. Guanyar una medalla aquí, a casa, al costat de la meva família, davant del meu públic i amb marca personal; no puc demanar més. No tinc paraules”, va esgrimir, somrient, l’atleta de Vilanova i la Geltrú, que va acreditar el mateix registre que la quarta classificada, la italiana Irene Siragusa. Les dues primeres places del podi van ser per a la francesa Carolle Zahi (23.02) i la italiana Gloria Hooper (23.09).

Tot i l’èxit d’Estela García, els atletes catalans no es van poder desempallegar de la maledicció de la quarta posició. Després de Berta Castells, en martell, i Mònica Clemente, en perxa, ahir la desil·lusió va ser per a la banyolina Esther Guerrero, en els 800 m. La plusmarquista catalana va quedar molt tancada abans del pas de l’última volta, i va haver de guanyar posicions des del tercer carrer. En tot cas, va gastar temps i una energia molt valuosa que va trobar a faltar en el moment decisiu. Després de les dues representants marroquines, Rababe Arafi, i Malika Akkaoui, la del Pla de l’Estany era conscient que el tercer lloc era perfectament a l’abast. En el tram final va poder superar la italiana Yusneysi Satiusti, però va sucumbir davant l’esprint de la francesa Cyntia Anais. “Això és un campionat i tàcticament ha corregut millor que jo. He intentat marcar-la, però en l’última volta m’he quedat molt tancada i al final ha estat més ràpida. Ho he donat tot”, va admetre la set vegades campiona d’Espanya.

Guliyev, sense rival

El protagonista de la jornada va ser el turc Ramil Guliyev, que l’any passat va desafiar tots els velocistes caribenys i nord-americans en una sorprenent final de 200 m del mundial de Londres. Ahir va posar una marxa més que els seus rivals a mitja recta i es va escapar amb molta suficiència. El seu registre (20.15) va esborrar de la taula dels rècords dels Jocs Mediterranis el llegendari Pietro Mennea.