Esports de muntanya

Títol continental estonià a Girona

Aventura. L’Estonian ACE Salomon guanya el Raidaran 2018, el campionat d’Europa

El parc de les Ribes del Ter va ser l’arribada del Raidaran 2018, en què per segona vegada es proclamaven els campions d’Europa de raids d’esports de muntanya i que disputaven 23 equips de l’1 al 7 de juliol. El recorregut era lineal, entre Balaguer i Girona i, l’equip Estonian ACE Salomon va ser el vencedor després de 4 dies, 6 hores i 17 minuts. Els també estonians Seiklushunt Adventure Team van ser segons, a 12 minuts i després d’un frec a frec amb els vencedors que acabaria a quarts de cinc de la matinada de divendres. El Team FMR francès, que va arribar a dos quarts de vuit del matí després de 4 dies, 10 hores i 5 minuts, va completar el podi.

El Raidaran 2018 es feia en trams de BTT i caiac i, entremig, transicions de senderisme en terrenys de mitja i alta muntanya. Tot sempre en orientació; com la darrera secció, una prova curta de 3 km al Barri Vell gironí. En aquests més de quatre dies, es van creuar en caiac els embassaments de Rialb, Oliana, Sau i Susqueda. A peu es passava per les moles de Sant Honorat i la roca del Corb, Tuixent, Sant Jaume de Frontanyà, i es coronaven els cims del Pedraforca i el Puigmal, des d’on es començava el recorregut de l’Olla de Núria per acabar baixant a Queralbs. Aleshores, es baixava el barranc de la Corba, tot i que per motius de seguretat els primers a arribar-hi van ser neutralitzats fins a les set del matí. Per això els dos primers van mantenir aquest frec a frec fins al final, resolt pels 20 minuts d’avantatge que tenien els vencedors en l’arribada a la secció de barranquisme. Roda de Ter era la següent destinació i s’hi arribava amb BTT seguint la ruta del Ter des de Ripoll. I Sau i Susqueda en caiac i un altre sector de ciclisme de muntanya, dels més exigents de tots els dies, per arribar a la capital gironina.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)