Esport i política

L’Ajuntament de Barcelona resta credibilitat a l’enquesta de la UFEC

Política esportiva. La comissionada d’Esports es mostra dolguda i dubta de l’estudi que assenyala que els clubs suspenen la gestió municipal

Una setmana després que la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) publiqués un estudi que constata que les entitats esportives federades de la ciutat de Barcelona suspenen la gestió municipal, l’Ajuntament barceloní ha volgut destacar la seva feina i s’ha mostrat crític amb la publicació de l’organisme que aplega les federacions esportives de Catalunya. En paraules de la comissionada d’Esports, Marta Carranza: “L’enquesta ens ha sobtat. Amb un punt, fins i tot, de dolor. He parlat amb presidents de federacions i de clubs que m’asseguren que no hi estan d’acord.”

L’estudi, elaborat per l’empresa Feed-back, provoca dubtes a Carranza. “Les coses s’han de fer bé. Parlen, per exemple, d’un univers de 1.103 entitats, que són els clubs federats. Però aquest no és el nombre de totes les entitats esportives amb les quals treballa l’Ajuntament de Barcelona. N’hi ha moltes més”, lamenta, en aquest sentit. “Diuen que han parlat amb un responsable de cada club, però no diuen qui és. I les respostes reflecteixen l’opinió d’aquest responsable”, comenta també.

D’altra banda, Marta Carranza assenyala directament la UFEC com a responsable de la insatisfacció dels clubs pel desconeixement de les línies de subvenció municipal que revela l’enquesta de Feed-back perquè, fins aquest any, ha estat qui ha gestionat l’Oficina d’Atenció als Clubs. “Per tal que les entitats esportives estiguin ben informades davant dels canvis de model administratiu que hi ha hagut en els últims temps, a final de l’altre mandat es va crear l’Oficina d’Atenció als Clubs, a la qual nosaltres hem donat suport i que, fins aquest any, gestionava la UFEC. Per tant, molta de la insatisfacció que diu l’enquesta que hi ha en aquest àmbit està provocada per la mateixa UFEC.”

Enguany, després del venciment del conveni de quatre anys entre el consistori barceloní i l’organisme presidit per Gerard Esteva, la gestió de l’Oficina d’Atenció als Clubs s’ha posat a concurs públic i la UFEC no s’hi ha presentat. L’oficina començarà a funcionar de nou en breu, gestionada per dues empreses que treballaran com a UTE. A l’Ajuntament subratllen la coincidència de l’aparició de l’enquesta de Feed-back amb la nova concessió de l’Oficina d’Atenció als Clubs. “Estan enfadats, però nosaltres no podem atorgar un servei a dit”, sentencia la comissionada.

MARTA CARRANZA

L’enquesta ens ha sobtat. He parlat amb presidents de federacions i de clubs que asseguren que no hi estan d’acord
Parlen d’un univers de 1.103 entitats, que són els clubs federats. Però a l’Ajuntament treballem amb moltes més

L’enquesta de l’Ajuntament

L’Ajuntament barceloní respon a l’estudi de la UFEC amb l’enquesta d’hàbits esportius de la població adulta de Barcelona, que va fer l’any passat, segons la qual el 71,6% dels barcelonins practiquen esport, 16 punts més que al 2013; entre les dones s’ha incrementat la pràctica esportiva fins a un 69,2%, per un 74,4% dels homes; el 50,1% dels habitants de Barcelona que fan esport utilitzen instal·lacions esportives, mentre que un 45,2% no ho fan i només el 7,2% dels qui practiquen esport tenen llicència federativa. Una dada, aquesta última, clarament dirigida a la UFEC. Marta Carranza subratlla que treballa amb indicadors que, com l’enquesta d’hàbits esportius, li permeten copsar el pols de la ciutat en l’àmbit esportiu. La comissionada destaca, d’altra banda, que el creixement de l’activitat física a Barcelona ha tingut lloc a les zones on més calia.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)