Esport i política

Aprovat el projecte de Jocs d’Hivern Pirineus - Barcelona 2030

Olimpisme. El CIO dóna llum verd a la proposta catalana, que seguirà endavant

El Comitè Olímpic Internacional (COI) aprova el projecte Pirineus-Barcelona per organitzar els jocs olímpics d’hivern de l’any 2030 i així ho ha comunicat a Buenos Aires, on se celebren els Jocs de la Joventut. L’informe elaborat per Gilbert Felli, consultor del màxim organisme olímpic, assenyala que, des d’un punt de vista tècnic, és possible la organització d’aquest esdeveniment segons el model que planteja la proposta catalana.

Gerard Figueras, Secretari General de l’Esport, ha rebut la notícia directament, a Buenos Aires, i l’ha valorat molt positivament. “Tenim llum verda per tirar endavant. Ara hem de concretar com organitzaríem aquests Jocs”, ha manifestat. “L’informe ha vist positivament que comptem amb molt bona infraestructura esportiva per acollir el gel a Barcelona i a l’Àrea Metropolitana, i ha posat molt bona nota també a les infraestructures de neu del Pirineu”, ha destacat també. “La nostra és una proposta que encaixaria amb el nou relat del COI de fer uns Jocs sostenibles, que s’adaptin al territori que els acull i no al revés.”

Segons el president del Comitè Olímpic Espanyol (COE), Alejandro Blanco, les conclusions de l’informe de Felli “obren una via per seguir pensant i treballant”. Blanco assegura que “el projecte és bo, hi ha disposició, però hi ha d’haver entesa entre totes les institucions”. El COE és l’organisme que ha de demanar la organització dels jocs.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)