Esport i política

Rienda, sota sospita

Política esportiva. Acusen la dirigent espanyola d’haver creat una societat instrumental per estalviar-se impostos quan era esquiadora

La secretària d’estat per a l’Esport, María José Rienda, va crear el 2004, quan era esquiadora professional, una societat fictícia per gestionar els drets d’imatge, un recurs per pagar menys impostos i que persegueix Hisenda, segons va revelar ahir El Mundo.

Rienda va crear el 2004 María José Rienda Contreras SL per gestionar els drets d’imatge, en què va acumular 1.448.142,08 euros fins al 2011, quan va deixar de tenir activitat i de presentar comptes al registre mercantil. Hi va afegir també dues cases. Així, aquests ingressos estaven gravats amb l’impost de societats, en lloc de l’IRPF, que comporta una retenció més elevada. Hisenda considera que tota activitat professional ha de comportar IRPF i ha engegat una sèrie d’inspeccions en esportistes ja que considera que es creen aquestes empreses amb l’únic objectiu de pagar menys impostos. La secretària general per a l’Esport ha reconegut la creació de la societat instrumental al seu nom i al del seu marit, Ángel Izquierdo Garrido.

“Aquesta informació surt del portal de transparència del govern. No hi ha hagut evasió d’impostos i mai he amagat informació. Quan era esportista competia 200 dies a l’any i com molts altres esportistes ho deixava tot en mans d’una assessoria que era la que gestionava els meus afers econòmics”, va dir ahir Rienda.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)