Esquí

Lindsey Vonn anuncia que plegarà després del mundial d’Are

Esquí alpí. L’esquiadora nord-americana, una de les millors de tots els temps, avança un mes la seva retirada a causa dels problemes reiterats al seu genoll i s’acomiadarà la setmana que ve després del descens i el supergegant d’Are

La nord-americana Lindsey Vonn ha anunciat a través de les seves xarxes socials que posarà el punt i final a la seva carrera esportiva després del descens i el supergegant del mundial d’Are, que tindran lloc la setmana que ve. “Estic lluitant amb la realitat que em diu el meus cos versus el que la ment i el cor em diuen que soc capaç de fer. La desafortunada realitat és que la meva ment i el meu cos no estan en la mateixa sintonia. Després de moltes nits sense dormir, he acceptat que no puc continuar esquiant. Competiré en el descens i el supergegant del mundial de la setmana que ve a Are, Suècia, i seran les últimes curses de la meva carrera”, escriu Vonn.

L’esquiadora nord-americana, una de les més llorejades de tots els temps, havia decidit la tardor passada que aquesta seria la seva última temporada com a professional. Vonn tenia l’objectiu de superar el rècord absolut de victòries en la copa del món, en possessió del suec Ingermar Stenmark (86, quatre més que l’americana). La seva última prova hauria estat la final de la copa del món, que es disputarà entre l’11 i el 17 de març a l’estació andorrana de Grandvalira. Una lesió al genoll en un entrenament va demorar el seu debut aquesta temporada, que no es va produir fins al descens de Cortina d’Ampezzo (10 de gener). En aquesta prova es va ressentir de la lesió –els problemes al seu genoll l’han acompanyat el últims cinc anys–, motiu pel qual ha pres la decisió de tancar la seva carrera la setmana que ve: “El meu cos està trencat i no em deixa tenir la temporada final que somiava. El meu cos m’està cridant que pari i és hora que l’escolti. En aquest punt, l’artritis és la menor de les meves preocupacions i espero poder continuar esquiant amb els meus fills algun dia. He treballat dur i he bregat amb el que m’ha passat perquè simplement m’encanta esquiar.” “Retirar-me és el que em molesta. Retirar-me sense aconseguir el meu objectiu, que es quedarà amb mi per sempre. Malgrat tot, puc mirar enrere amb 82 victòries de la copa del món, 20 títols de la copa del món, 3 medalles olímpiques, 7 mundials i dir que he aconseguit allò que cap altra dona en la història ha aconseguit mai. I d’això n’estaré orgullosa sempre.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)