Patinatge

Una collita per recordar

Patinatge. La federació guardona Pere Marsinyach i Anna Casarramona com a millors esportistes catalans del 2018 en una gala farcida de reconeixements i amb els World Roller Games en l’horitzó

Pere Marsinyach (Foment Cardoní), subcampió mundial de patinatge artístic, i la manlleuenca Anna Casarramona, campiona d’Europa d’hoquei sobre patins amb la selecció espanyola i de la lliga europea amb el Gijón, van ser guardonats ahir com els millors esportistes del 2018 en la recuperada Gala del Patinatge Català, que va aplegar unes 300 persones a l’Auditori del CaixaForum. La trobada va servir per visibilitzar el magnífic estat de salut del món del patinatge català i la il·lusió que desperten els World Roller Games, que es disputaran d’aquí a quatre mesos, amb Barcelona en l’epicentre. “Acostumat a competir a l’altra punta del món, serà molt emocionant i un gran plaer competir en un mundial a casa, envoltat de tota la gent que ens fa costat i que hi està implicada”, va resumir Marsinyach. Casarramona, ara a les files del CP Manlleu, espera repetir alguns dels èxits del curs passat en el seu club d’origen. “Quan vaig començar, amb només tres anys, al Manlleu, era l’única nena, però ara cada dia n’hi ha més. El nivell està pujant molt i ben segur que aviat em trauran el lloc. Tenim molts reptes il·lusionants en l’horitzó, tant amb el club com en els World Roller Games”, va destacar.

També es va referir a la gran cita del curs el president de la Federació Catalana de Patinatge, Ramon Basiana: “Ens fa molta il·lusió que tots els esportistes catalans puguin competir a casa en les onze modalitats de patinatge i que els seus familiars els puguin anar a animar. No sé si hi ha gaires federacions catalanes que puguin dir que tenen més de cent cinquanta medallistes en europeus i mundials. Tot i que no hi competirem com ens agradaria fer-ho, serà una gran satisfacció per a tots veure tants esportistes catalans dalt del podi.” Com en l’última edició, Basiana va tenir unes paraules de record per a Jordi Cuixart, president d’Òmnium Cultural, amb qui la federació manté un conveni de col·laboració, i per a l’expresident de la federació Pere Torras, traspassat la setmana passada. El secretari general de l’Esport i de l’Activitat Física, Gerard Figueras, també va subratllar la importància dels World Roller Games: “Serviran per demostrar, un cop més, la capacitat organitzativa de Barcelona en particular i de Catalunya en general, i seran una oportunitat per explicar l’excel·lència de l’esport que es fa aquí.” També van intervenir en l’acte el president de la UFEC, Gerard Esteva; el director d’Esports de la Diputació de Barcelona, Daniel Laga, i la comissionada d’Esports de Barcelona, Marta Carranza.

Durant la gala d’ahir, també van concedir diversos trofeus a l’excel·lència a alguns dels grans protagonistes del 2018, com ara als clubs de patinatge CPA Olot, Reus Deportiu, CPA Girona i CP l’Aldea, i als equips d’hoquei del FC Barcelona, el Lleida Llista Blava i el Cerdanyola, així com als patinadors Lluís Sistac, Pau Garcia i Luisa María González, entre molts altres.

ELS GUARDONATS

Acostumat a competir a l’altra punta del món, serà molt emocionant i un plaer poder disputar un mundial a casa
Pere Marsinyach

MÉS GUARDONS

Aniversari
CN REUS PLOMS
75 anys
A la millor esportista
ANNA CASARRAMONA
Hoquei
Al millor esportista
PERE MARSINYACH
Patinatge artístic Excel·lència
CPA Olot, Reus Deportiu, Pau Garcia, Pere Marsinyach, FC Barcelona, Lleida Llista Blava, Cerdanyola, Luisa María González, Lluís Sistac, CPA Girona, CP l’Aldea, selecció espanyola femenina, selecció espanyola masculina, selecció espanyola sub-20, selecció espanyola sub-17, selecció espanyola júnior hoquei línia.
Placa federació
La Xarxa, FIATC, Skatidor, Cellmark, Fundació Joan Petit, Carlos Bernalte, Joan Ramon Vallvé.
Trajectòria
Edu Castro, Jaume Esteve, Manolo Juiz, Yolanda Camañes, Rosa Romero, Yolanda Muro, Xavier Carbonell, selecció catalana sub-18, selecció catalana sub-16.
Mèrit esportiu
FC BARCELONA
Hoquei sobre patins
Joves promeses
LUISA MARÍA GONZÁLEZ
Patinatge de velocitat
PAU GARCIA
Patinatge
Mencions honorífiques
Pepita Cuevas, Edurne Echevarrieta, Mario Cardeña, Francisco José Díaz, Carles Feriche, Manolo Solís, Alberto López Vega, Josep Maria Piqueras i Miquel Lapedriza.
‘In memoriam’
Jordi Villacorta i Irene Llobet.
Quan vaig començar, amb tres anys, al Manlleu, era l’única nena. Ara n’hi ha moltes i el nivell està pujant molt
Anna Casarramona
El Barça, amb sis títols de set possibles, va rebre el premi a la projecció internacional
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)