Golf

Woodland aguanta la pressió de Koepka i guanya l’obert dels EUA

Golf.

El nord-americà de 35 anys Gary Woodland ha resistit aquesta matinada hora catalana estoicament els atacs del seu compatriota Brooks Koepka i s’ha estrenat en les gran cites guanyant amb 271 cops (-13) l’obert dels Estat Units de golf al magnífic camp californià de Pebble Beach, un escenari singular al costat mateix del mar.

Koepka (-10), campió en quatre dels últims 17 majors, buscava el seu tercer títol seguit en el torneig per igualar un registre que feia més de 100 anys que no es produïa (1903, 1904 i 1905 quan Willie Anderson va signar el triplet). Ha acabat el recorregut amb 68 cops i ha fallat un putt relativament convertible en l’últim forat amb què hauria completat un eagle que hauria pressionat de valent el campió per afrontar el divuitè i últim. Impressionant i sempre competitiu, Koepka ha iniciat la jornada amb quatre birdies en els cinc primers forats que l’han fet entrar de ple en la lluita pel títol situant-se a només dos cops del líder, tot i que després no ha estat capaç de mantenir el to superlatiu per fer l’esgarrapada definitiiva: ha fallat amb els ferros i ha fet dos bogeys en els forats 8 i 12 que han donat aire al líder. Acumulava tan sols dos bogeys en els 62 primers forats del torneig però en el moment clau ha fallat, tot i que sempre ha tingut el títol a tret. Woodland, contra tot pronòstic, ha aguantat amb una gran tranquil·litat. Sense cometre cap error. Fins al punt que el de Kansas ha brindat als aficionats un putt molt llarg de 15 metres en el forat divuitè que li ha permès acabar el torneig com els grans i entregar una targeta de 69 cops. Koepka ha estat segon amb 274 cops. Els dos primers han estat per sota dels 70 cops en les quatre jornades. El basc John Ram ha completat una gran actuació i ha acabat tercer 277 cops (-7) empatat amb tres jugadors més: els nord-americans Xander Schauffele i Chez Reavie i el sud-africà Justin Rose. El català Adrià Arnaus ha acabat en el lloc 58é amb 289 cops (+5) en el seu debut en un major, una actuació excel·lent després d’haver mantingut el cos a cos amb els millors en la primera jornada gràcies una magnífica targeta de 69 cops i d’haver superat el tall en el segona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)