Hoquei sobre herba

La selecció espanyola femenina guanya i jugarà la semifinal de l’europeu

Hoquei herba. Derrota Bèlgica, l’amfitriona, per un curt 0-1 amb un gol de Carlota Petchame, acaba primera del grup A i es jugarà passar a la final contra Alemanya

La selecció espanyola femenina es classifica per la semifinal de l’europeu al guanyar per 0-1 Bèlgica, el conjunt amfitrió. Un gol de Carlota Petchame aixecant la pilota per sobre la portera en el minut 34 ha significat la victòria i la primera posició del grup A. Espanya, amb vuit jugadores catalanes, jugarà divendres contra Alemanya per una plaça en la gran final de l’europeu.

Després de la victòria per 14-0 d’Holanda contra Rússia en l’altre partit del grup, la selecció espanyola necessitava guanyar per classificar-se per la semifinal, mentre que Bèlgica en feia prou amb un empat. L’equip dirigit per Adrian Lock agafa el domini del partit des de l’inici i busca el gol davant una Bèlgica que es defensa i intenta sortir ràpid al contraatac. En la primera meitat Espanya disposa de dos penals corner però no en transforma cap i l’empat a zero inicial es manté fins al descans.

En la segona part el conjunt amfitrió va més a l’atac però l’equip estatal aprofita una bona acció d’atac per fer el 0-1. Carlota Petchame aixeca la pilota per sobre la portera, que bota dins la porteria i surt. L’arbitre demana revisió del vídeo i dona el gol. Poc després Espanya pot sentenciar la victòria amb un nou penal corner però no el marca i un minut després és Bèlgica qui disposa d’un penal corner però tampoc el transforma. En el darrer quart la selecció estatal desaprofita el quart penal corner i el conjunt belga arrisca treien a la portera per atacar amb onze jugadores de camp. Espanya es defensa bé, com durant tot el partit, i s’emporta la victòria i la classificació per la semifinal.