Hoquei sobre herba

Lluitarà per les medalles

Hoquei herba. La selecció espanyola femenina derrota Bèlgica amb un gol de Carlota Petchame, és la primera del grup A i es jugarà passar a la final de l’europeu contra Alemanya

BÈLGICA 0 ESPANYA 1

BÈLGICA:D’Hoogue, Limauge, Vandermeiren, Puverz, Versavel, Nelen, Vanden Borre, Leclef, Hillewaert, Boon i Ballenghien –equip inicial–; Picard (p.s.), Raye, Fobe, Gerniers, Sinia, Weyns i Struijik.ESPANYA:Ruiz, Ycart, Petchame, Maria López, Bonastre, Guinea, Cano, Riera, Beatriz Pérez, Oliva i Jiménez –equip inicial–, Melanie Garcia (p.s.), Iglesias, Tost, Pons, Begoña Garcia, Torres-Quevedo i Segú.GOLS:0-1 (34’) Petchame.ÀRBITRE:Michelle Meister (Alemanya) i Sarah Wilson (Escòcia). Van mostrar targeta verda a Vanden Borre, Segú i Guinea.

La selecció espanyola femenina es va classificar per a la semifinal de l’europeu després de guanyar per 0-1 Bèlgica, l’equip amfitrió. Un gol de la vallesana Carlota Petchame aixecant la pilota per sobre la portera en el minut 34 va significar la victòria i la primera posició del grup A. Espanya, amb vuit jugadores catalanes, jugarà demà contra Alemanya (20.30 h) per una plaça en la gran final de l’europeu. L’equip que dirigeix Adrian Lock va fer un gran partit en defensa, va buscar les seves oportunitats en atac i lluitarà per les medalles.

Després de la victòria per 14-0 d’Holanda, l’actual campiona, contra Rússia en l’altre partit del grup A, la selecció espanyola necessitava guanyar per classificar-se per a la semifinal, mentre que Bèlgica en feia prou amb un empat. L’equip estatal va sortir decidit a buscar la victòria i va agafar el domini del partit de bon començament, mentre que Bèlgica, davant el seu públic, es va centrar en la defensa i va mirar de sortir ràpidament al contraatac. En la primera meitat Espanya va disposar de dos penals corner, però no en va transformar cap, mentre que l’equip belga gairebé no va crear ocasions de perill. L’empat a zero inicial es va mantenir fins al descans.

En la segona meitat l’equip amfitrió va anar més a l’atac, però l’equip estatal va aprofitar una bona acció dins l’àrea rival per fer el 0-1. Carlota Petchame va aixecar la pilota per sobre la portera, va botar dins la porteria i després de tocar la cama d’una jugadora espanyola va sortir. L’arbitre va demanar la revisió pel vídeo per veure si la bola havia entrat totalment i va donar el gol.

Poc després Espanya va poder sentenciar amb un nou penal corner, però no el va marcar i un minut després Bèlgica va disposar de la seva millor ocasió amb un penal corner, que tampoc va transformar. En el darrer quart la selecció estatal va desaprofitar el quart penal corner i Bèlgica va decidir arriscar. Va treure la portera i va atacar amb onze jugadores de camp. Espanya es va defensar bé i es va emportar la victòria i la classificació per la semifinal.

Els nois s’enfronten al campió per un lloc en la final

La selecció espanyola masculina disputarà avui la semifinal (18.00 h) contra Holanda per una plaça en la final. L’equip holandès és l’actual campió europeu i ha guanyat el títol cinc vegades, les dues darreres de manera consecutiva. Holanda va ocupar la primera posició del grup B després de derrotant els seus tres rivals: Alemanya (3-2), Irlanda (5-1) i Escòcia (6-0). L’altra semifinal la disputaran Bèlgica i Alemanya (20.30 h). L’equip holandès és el segon més golejador, amb catorze gols, per darrere d’Alemanya, amb 16, però és l’equip que n’ha marcat més de jugada, deu, i els altres quatre els ha fet de penal corner. El seu màxim golejador és Mirco Pruijser, amb quatre gols. Espanya és el quart equip més golejador, amb set gols, i destaca Pau Quemada, amb tres.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)