Tennis taula

El Vic fa un salt històric amb Sofia-Xuan d’estilet

Tennis taula. La derrota a Lilla (3-2) el classifica per als quarts de la lliga campions, un èxit mai assolit per un equip català en la màxima competició

El Girbau Vic TT va fer història dimarts a la nit a la sala de joc del Lyssois Lilla francès amb una derrota per la mínima (3-2) que el classifica per jugar els quarts de final de la lliga de campions en la primera participació d’un equip català en la màxima competició continental. El conjunt vigatà, que en l’anada de la fase de grups havia guanyat per 3-1 en l’històric primer triomf català en la màxima competició i que acaba segon del grup A rere el potent TTC Berlin Eastide –ha guanyat els quatre partits–, en feia prou amb una derrota per la mínima i el va aconseguir gràcies als dos punts de la palista gironina Sofia-Xuan Zhang, que va completar un partit espectacular. Primer va batre clarament Andrea Todorovic per 3 jocs a 0 : 11-7, 12-10 i 11-9. En el seu segon partit, va remuntar contra Dora Madarasz quan perdia per dos jocs a zero i es va imposar per 3-2: 11-13, 5-11, 11.5, 12-10 i 11-8. Un duel dramàtic que va desfermar l’eufòria justificada a les files ausetanes. La gal·lesa Charlotte Carey va perdre els dos partits davant de Todorovic i Damarasz, mentre que l’hongaresa Orsolya Agota Feher també va cedir per 3-2 en el seu partit contra Tamolwan Khetkwan. Al Vic també hi juguen la catalana Clàudia Caymel i la sèrbia Gabriela Feher, que surt d’una lesió.

A banda del Berlín i el Vic –grup A– els altres classificats han estat el TT Saint Quentinois (França) i l’UCAM Cartagena (grup B); el KTS Enea Siarka Tarnobrzeg polònès –el vigent campió europeu–i el Metz TT (grup C), i el Linz AG Froschberg austríac i el SKST Hodonin de la República Txeca, del grup D. El rival del Vic en una eliminatòria a doble partit a principi d’any serà un dels campions dels altres tres grups. O sigui, el Saint Quentinois, l’Enea Siarka Tarnobrzeg o el Linz AG Froschberg.

Tricampiona i 106a del món

Sofia-Xuan Zhang va ser tricampiona en l’últim estatal absolut jugat a Guadalajara –individual, dobles femenins i dobles mixtes–guanyant els tres títols en menys de tres hores. Té 20 anys, és la 106a del rànquing mundial i va accedir al top 100 per primer cop el gener passat. La primera catalana és Gàlia Dvorak (94a). Formada en el Foment Esportiu Cassanenc, Zhang ha aterrat aquest curs a Vic després de sis temporades en el Suris Calella. L’equip vigatà opta al títol en la superdivisió femenina. És tercer amb 10 punts, rere l’UCAM Cartagena (10) i l’Irún (12).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)