Rugbi

El BUC conquereix la lliga catalana femenina (16-10)

Rugbi.

El BUC va quedar ahir campió de la millor lliga femenina de Catalunya en derrotar el CR Sant Cugat per 16-10 en una final molt disputada. Els més de 1.000 aficionats que van apropar-se a la Foixarda van gaudir d’un partit molt intens que va veure dues parts diferenciades.

En la primera, el BUC va saber dominar el joc i els temps de l’enfrontament, estrenant el marcador al minut 13 amb un cop de càstig d’Aina Trabado. Poc després, al minut 20, la insistència de les barcelonines els va valdre per anotar la primera marca del matx, de la mà de Maria Espada qui va trencar la fins el moment impenetrable defensa vallesana.

El control de les Panteres va servir per aconseguir un altre cop de càstig de Trabado que posava l’11-0, però el Sant Cugat va despertar a temps abans del descans. Les d’Albert Casorran van concatenar un seguit de bones fases dins la línia de 22 rival per fer l’11-5 gràcies a la marca de Paula Pou.

Final d’infart

Després d’una primera part de color negre, la davantera del Sant Cugat va imposar la seva llei a la segona.

Recuperant moltes pilotes en els rucks rivals, les davanteres vallesanes van permetre a les visitants dominar la possessió i el territori, però tot i atacar durant pràcticament tot el segon temps, el conjunt de la Guinardera va estavellar-se una vegada i una altra contra el mur barceloní.

Així doncs, no va ser fins el 61 que Pou novament va ser capaç d’escurçar la diferència en el marcador, però immediatament després el BUC va recuperar la pilota en el kick off per trenar una jugada ràpida que Andrea Figueras va plantar al costat de la bandera.

Amb el 16 -10 i més d’un quart d’hora per disputar-se, el Sant Cugat va intentar una vegada i una altra anotar l’assaig transformat que li permetés donar la volta al marcador, però una altra vegada la defensa de les Panteres va imposar-se.

Així, l’enfrontament va arribar a la seva fi i el BUC de Marc Sentís tornava a aixecar la copa de campiones de la divisió d’honor catalana per segona temporada consecutiva.