Rugbi

A la conquesta de Castella

Rugbi. El Barça aspira a donar la sorpresa a Valladolid i tornar-se a classificar avui per a la final d’una copa que no guanya des del 1985

El Barça va perdre la temporada passada una oportunitat d’or per aixecar la seva 17a copa, un títol que no obté des del 1985, en la final contra l’Alcobendas, que es va decidir a favor dels primers en els minuts finals (24-23). L’equip i l’entrenador, Sergi Guerrero, es volen treure aquella espina, però la dificultat torna a ser màxima. D’entrada, l’equip juga avui la semifinal (13 h, Teledeporte) en un dels terrenys més complicats del rugbi espanyol, el Pepe Rojo de Valladolid, i contra un dels grans favorits, El Salvador, que fa tres anys seguits que cau en les semifinals.

Els blaugrana han completat una primera fase irregular en la lliga, però van ser capaços de derrotar en la primera jornada el rival d’avui. “Ens trobarem un rival que ens pressionarà molt i que fa un joc molt físic. Tenim molt clar què hem de fer per fer-los mal”, va explicar Guerrero abans de viatjar cap a Valladolid. “No serà el primer cop –hi va afegir– que els guanyem a ells o a un altre dels grans, però no hem de pensar en la final, sinó en el primer partit.”

En el Barça d’aquesta temporada estan destacant l’argentí Martín García, el segon jugador que més marques ha fet en la lliga (8), i el seu compatriota Bautista Guemes, un valor segur en els xuts a pals i en la direcció de joc. Les figures de l’equip castellà són el sud-africà Hendri Rust, l’anglès Michael Walker-Fitton i el jugador d’Alacant Miguel Lainz.

La primera semifinal la jugaran l’altre gran equip de Valladolid contra el campió i líder de la lliga, l’Alcobendas (11 h). La final està prevista per al 26 d’abril al camp de la Ruta de la Plata a Zamora.

LA PRÈVIA

Ja hem guanyat El Salvador aquesta temporada i altres grans equips de la lliga i ho podem tornar a fer
Ens trobarem un rival que ens pressionarà molt. Tenim clar com poder fer-los mal
Sergi Guerrero
Entrenador del BARÇA
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)