Rugbi

MIQUEL MARTÍNEZ

PRESIDENT DE LA SANTBOIANA

“En un moment així totes les lligues aniran caient”

Rugbi. El president de la Santboiana, Miquel Martínez, justifica per què els clubs han decidit cancel·lar la competició exposant-se a sancions federatives

Els clubs de la divisió d’honor de rugbi són els primers que s’han plantat davant la seva federació i han anunciat la cancel·lació de la seva lliga quan encara falten cinc jornades i el posterior play-off pel títol. “Des del moment que hi ha un decret de confinament, que a més s’ha allargat, no té cap sentit esperar més temps per la mateixa seguretat dels jugadors. Els professionals de l’hemisferi sud han marxat com és lògic pel neguit de trobar-se en un futur sense vols i alguns clubs faran expedients de regulació amb la resta de professionals”, explica el president del club degà de Catalunya, Miquel Martínez, que admet que els 12 clubs s’arrisquen a sancions d’una federació que va comunicar que esperaria a finals d’abril a prendre una decisió sobre les seves competicions.

“No crec –hi afegeix el president– que ens baixin de categoria a tots 12; a la llarga hi haurà d’haver una negociació, però la nostra decisió és unànime i fins i tot l’equip líder (VRAC) ha renunciat al títol perquè considerem que en aquests moments hi ha coses molt més importants que una lliga de rugbi, la veritat. Els valors del rugbi van més enllà de tot això.” Les lligues de tots els esports aniran caient perquè no hi haurà temps material perquè es facin; en certa manera som uns pioners i el que volem també és forçar una negociació amb la federació espanyola, perquè entenem que ha de gestionar ascensos de la divisió d’honor B, que també està en joc, i descensos. El que queda clar, però, és que per nosaltres la lliga està acabada fins a la temporada vinent i, tot i que podríem continuar-la amb jugadors del segon equip, no ho farem perquè aquest és l’acord que hem pres i és ferm.”

Tot i que els clubs van fer un comunicat la setmana passada assenyalant que les seves prioritats en un moment d’emergència com aquest havien canviat completament, diumenge la federació espanyola va respondre acusant-los de deslleialtat. “S’ha d’entendre també que estem en un procés electoral per a la federació, que ara està congelat pel CSD. Hi ha un candidat alternatiu molt potent i la federació vol mirar de fer content tothom però al nostre entendre la comissió delegada, la que pren les decisions, és poc representativa.”

Expedient de regulació

Per a la Santboiana aquesta crisi suposa problemes afegits. “Tenim tancat un complex esportiu que dona servei a 2.500 abonats, els 48 treballadors aniran temporalment a l’atur i després no sabem si podrem reprendre l’activitat, si la gent continuarà venint, si podrem pagar les factures, etc. El primer equip no em preocupa gaire perquè tenim un planter sensacional i podem afrontar la futura temporada sense fitxar ningú perquè tots entenem que el curs 2020/21 no serà normal.” El club ja estava preparant, de fet, el centenari de l’entitat, que s’ha de celebrar el 2021.

Teletreball

Martínez, confinat al seu domicili, és empleat de la Seat i fa teletreball perquè la seva posició a l’empresa li ho permet però tem que ben aviat serà inclòs en l’ERTO. “Ja ens van advertir que si això anava per més llarg ens hi posarien a tots i veig que el decret d’alarma s’ha allargat 15 dies més, males notícies, però el més important ja sabem què és ara”, explica el president.

SENSE CAMPIÓ

“És una decisió unànime i l’equip que és líder ha decidit renunciar al títol”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)