Natació

El Circuit Mare Nostrum, suspès pel coronavirus

Natació. El trofeu internacional Ciutat de Barcelona, en el marc de la piscina Pere Serrat del CN Sant Andreu, era la segona prova puntuable i estava programada per al 10 i 11 de juny

La pandèmia de la Covid-19 continua sacsejant el calendari esportiu de dalt a baix i ahir es va fer oficial la cancel·lació del Circuit Mare Nostrum de natació, que havia de tenir la segona etapa puntuable a Barcelona, a la piscina Pere Serrat del CN Sant Andreu, el 10 i 11 de juny. Amb tots els grans nedadors catalans confinats a casa, sense possibilitats d’entrenar-se en una piscina, la suspensió ja era un escenari més que esperat. Segurament, la prohibició dels espectacles esportius amb públic a França, fins després de la segona quinzena de juliol, va precipitar l’acord entre tots els organitzadors i la cancel·lació definitiva, ja que l’última etapa del circuit estava programada a la població occitana de Canet de Rosselló, el cap de setmana del 13 i 14 de juny. El tret de sortida del Mare Nostrum era a Montecarlo, el 6 i 7 de juny.

El trofeu Ciutat de Barcelona és la cita anual més important de la natació catalana i acostumava a ser el millor test abans del gran campionat internacional de l’estiu. En circumstàncies normals, aquest cop ho hauria estat dels Jocs Olímpics de Tòquio, ara ajornats fins al 2021.

El president de la Federació Catalana de Natació, Enric Bertran, valorava ahir la suspensió del trofeu: “La decisió ja era una cosa més o menys esperada, ja que en aquests moments la nostra prioritat és la salut.” Tot i la desil·lusió del moment, Bertran es mostra esperançat amb vista a una pròxima edició que serà històrica: “El Ciutat de Barcelona és una competició emblemàtica i ara centrarem tots els esforços en l’edició del 2021, que coincidirà amb el 50è aniversari del CN Sant Andreu i el centenari de la Federació Catalana de Natació. Segur que serà una edició magnífica i que recordarem durant molt de temps.”

Pla de xoc al Club Natació Sabadell

El CN Sabadell, amb més de 25.000 socis, ha decidit, entre altres mesures, reduir a la meitat la quota social del mes de maig que abonen els seus associats, així com suspendre temporalment la quota que paguen els esportistes per assegurar la viabilitat econòmica i social del club.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)