Rugbi

La federació tanca la lliga suspesa abans pels clubs

Rugbi. La Santboiana acaba cinquena i el Barça és sisè, el VRAC Quesos Entrepinares revalida el títol i allarga l’hegemonia i l’Hernani descendeix

La Federació Espanyola de Rugbi (FER) ha posat el punt final definitivament a la lliga de divisió d’honor que els clubs havien suspès anteriorment de manera unilateral per preservar la salut dels seus jugadors. L’organisme ha decidit tenir en compte la classificació que hi havia el 13 de març en el moment de la suspensió –faltaven cinc jornades– i ha proclamat campió el VRAC Quesos Entrepinares de Valladolid, que obté el quart títol consecutiu, el vuitè en els últims nou cursos i el desè del seu palmarès. L’Hernani, el cuer, perd la categoria. El Getxo, el millor equip de la divisió d’honor B, ascendeix i ocuparà la seva plaça. La Unió Esportiva Santboiana ha acabat cinquena i el Barça ha estat el sisè classificat, completant tots dos una bona temporada. L’equip de Sant Boi de Llobregat ha acumulat 43 punts en disset jornades amb un balanç de nou victòries, un partit empatat i set derrotes. El conjunt blaugrana tanca amb 42 punts, amb vuit triomfs, tres empats i sis derrotes. El derbi de la primera volta jugat a la Teixonera va acabar amb empat (32-32) i el de la segona no es va arribar a disputar perquè estava previst per a la dinovena jornada, que s’hauria d’haver disputat el 29 de març.

En la divisió d’honor femenina, l’únic equip català és l’INEF-l’Hospitalet. Ha finalitzat setè i penúltim i haurà de jugar, quan les condicions sanitàries ho permetin, un play-out contra el segon classificat de la divisió d’honor B. El CR Salvador, vuitè i últim, baixa directament, També s’han de jugar les semifinals i la final per decidir el títol.

Cancel·lat el rugbi català

A Catalunya, la junta directiva de la Federació Catalana de Rugby (FCR) també ha suspès definitivament la temporada 2019/2020. Així, doncs, totes les competicions es donen per acabades a data 11 de març, de manera que són definitives les classificacions existents en aquella data. En l’àmbit del rugbi català no es declararan campions en les competicions no finalitzades.

La UES sub-23 obté el títol

L’equip sub-23 de la Santboiana s’ha endut el títol de la categoria de manera brillant amb un balanç de quinze triomfs, un empat i només una derrota. La comissió delegada de la FER també va aprovar la suspensió de totes les competicions estatals. El Barça, per la seva banda, ha acabat en la tercera posició.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)