Patinatge

NÚRIA SOLER

ENTRENADORA DEL CPA GIRONA

“Vam iniciar amb mal peu el 2020”

El CPA Girona va dominar totes les competicions de grups de xou de l’any 2019, del territorial al mundial, però en aquest 2020 tot han estat entrebancs. L’entrenadora Núria Soler explica com estan afrontant l’aturada i com veu la represa de les competicions.

L’any 2019 ho van guanyat tot, i el 2020 van començar amb dues segones posicions.
Sí, el 2020 és tot molt estrany, no només pel coronavirus sinó perquè també hi va haver el Glòria abans del territorial que va fer que s’ajornés i es disputés fora de Girona. Vam començar ja amb mal peu el 2020 i bé, amb tot de problemes d’atrezzo i vestuari importants, al final vam haver de fer un gir entre el territorial i el català, en una setmana. Realment va ser frenètic, no vam tenir temps d’acabar d’assolir el ball i d’acabar-lo de polir i d’ensenyar-lo bé, com nosaltres volem.
A Girona s’ha passat a la fase 1. Es pot començar a fer alguna cosa en els grups de xou?
En els grups de xou entenem que no, perquè teòricament es pot començar a fer algun entrenament individual, però també hem de tenir disponibles les instal·lacions perquè ara mateix tenim tot el col·lectiu de sensesostres que estan en el pavelló de Palau, on nosaltres patinem. Aquest és el primer condicionant: que la instal·lació haurà d’estar disponible estiguem en la fase que estiguem. No sabem en quina fase sortiran i hi podrem accedir-hi nosaltres.
No hi ha res segur?
Segur no; nosaltres anem mirant el que va sortint ja que cada dia canvien molt les coses. Estem pendents dels clubs coneguts, de com ho gestionen, perquè es una gestió complexa i més amb un club amb 130 patinadores. A veure si en la fase 2 es pot treballar més en grup. Nosaltres tenim ganes de tornar a entrenar-nos i de seguida que es pugui tornarem encara que sigui amb grups reduïts. Això, comptant que la instal·lació estigui disponible.
Serà complicat perquè les patinadores per fer les figures han d’estar en contacte?
És clar. De les dues modalitats que tenim en el club, en la individual serà molt més fàcil tornar a la normalitat, però en els grups de xou, en què les patinadores estan a centímetres, és impossible mantenir la distància de seguretat. Ens hem plantejat fer un altre tipus de treball perquè si més no es puguin posar els patins. No executar la coreografia de xou que tenim, ni fer-ne cap de nova, sinó fer treball individual amb la patinadores de xou també pot ser interessant i necessari ara que no hi ha cap competició propera.
Com a entrenadora durant el confinament ha pogut planificar nous xous sobre el paper?
He començat tot el treball inicial del següent xou, que és un treball més individual sense les nenes, de recerca, d’inspiració, de música... Això sí que ho he començat. És veritat que conec algun entrenador que ha pogut avançar molt perquè no té nens i jo, és clar, al tenir dos nens petits la veritat és que és diferent.
I les patinadores han pogut fer alguna cosa des de casa?
Hem fet algun entrenament on line, però fer moviments amb 24 patinadores en una pantalla no tenia gaire sentit i a vegades la connexió no és prou bona. Tampoc sabem quan serà la propera competició. El treball de coreografia en si va perdre sentit i ens vam centrar en un treball de flexibilitat i intentar mantenir el nivell físic. I ara que poden sortir a fora i córrer la preparació física ja no queda tan limitada, però vaja, necessitem posar-nos els patins ben aviat. Fa massa temps que no els agafem.
Ara que es pot sortir a córrer poden sortir amb patins o no serveix de res?
No, per sortir amb patins al carrer has de tenir unes rodes de carrer perquè les nostres es farien malbé. Seria més per fer alguna cosa lúdica, per tornar a sentir els patins. Més d’una se’ls ha posat al garatge o el menjador de casa. Patinar pel carrer a nivell tècnic no serviria de res.
Què li sembla la proposta de fer dos estatals el 2021?
Es va dir que es faria el campionat d’Espanya del 2020 el 2021 amb les coreografies del 2020 i després paral·lelament es faria la temporada 2021. Llavors pots triar si fas el ball nou o continues amb el de l’any passat. Ara està tot aturat perquè són decisions importants i que depenen de moltes coses que no controlem. Sobretot quan podrem començar a entrenar-nos juntes, perquè si no és impossible muntar una coreografia.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)